FOTO: Studentice VUŠ-a rješavale problem nezaposlenosti mladih

Studentice  Veleučilišta u Šibeniku Ankica Arbutina, Jelena Delić i Josipa Roca pohađale su trodnevnu edukaciju Upravljanja projektnim ciklusom koji CCI provodi u sklopu projekta “Akademija regionalnoga razvoja i fondova Europske unije”, a koji vodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i europskih fondova RH. To je samo jedan od dijelova Akademije regionalnoga razvoja i fondova Europske unije namijenjena udrugama studenata s područja Hrvatske.

Cijeli projekt  bio je namijenjen izobrazbi članova udruga studenata iz cijele Hrvatske, a ovaj trening pohađali su  predstavnici udruga studenata iz Dubrovnika, Vrbovca, Šibenika i Zagreba. Nakon uvodnog dijela o značaju lokalne zajednice u društvenom razvoju naše zemlje održano je kraće izlaganje o povijesti fondova EU u RH te se pristupilo konkretnom planiranju projektne ideje do analize kapaciteta i analize dionika, do same izrade logičke matrice. Voditeljica treninga bila  je Mirela Despotović.

studenti222

Pet udruga studenata predstavilo  je projektne prijedloge. Rješavali su  pitanja nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj, teškog zapošljavanja studenata nakon fakulteta, “staromodnog” pristupa održavanju tradicionalnih manifestacija, nejednake mogućnosti osoba s invaliditetom u pristupu sportskim sadržajima, kao i nekonkurentnost ruralnih područja na tržištu turizma.

Akademija se provodi već nekoliko mjeseci i imat će svečani završetak krajem godine. Javno predstavljanje cijelog projekta očekuje se  krajem listopada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.