FOTO: Šušur na tvrđavi sv. Mihovila u čast kraljevskog Krešimirovog grada na malim ekranima

Četvrtak, 25. lipnja, u Šibeniku bio je u znaku pravog šušura što zahvaljujući programu 55. međunarodnog dječjeg festivala što zahvaljujući istoimenoj TV emisiji koja se te večeri snimala na tvrđavi sv. Mihovila.

I nije slučajno najljepša ljetna pozornica na Jadranu izabrana za snimanje nove mozaične TV emisije u kojoj su se svojim gledateljima obratili voditelji Šibenčanin Petar Vlahov i kolegica mu Morana Kasapović te gosti mahom poznati Šibenčani koji su imali štošta za reći u pohvalu Krešimirovu gradu.

tvrdava sv mihovila_susur (10) tvrdava sv mihovila_susur (11) tvrdava sv mihovila_susur (12)

Nekim do domaćih gostiju, ujedno Šibenčanima gostovanje u emisiji bila je prilika da prvi put od otvorenja napokon dođu i na svoje se oči uvjere u čaroliju pogleda s kamene krune grada poput glumca Leona Lučeva i operne pjevačice Nere Gojanović – Kljajić.

Pričalo se i o prerano preminulom, nikad zaboravljenom Draženu Petroviću, priču koju su poveli Predrag Šarić i Miro Kotarac.

tvrdava sv mihovila_susur (14) tvrdava sv mihovila_susur (17) tvrdava sv mihovila_susur (19)

Glazbene pozdrave iz Šibenika gledateljima ispred malih i velikih ekrana pjesmom su poželjeli i članovi Šibenskog pjevačkog društva KOLO, a u njihovo ime pohvaliti se čime imao je predsjednik Kola, Krešimir Grubić.

Lijepe priče o revitalizaciji velike kulturno – povijesne baštine, znamenitih tvrđava dokle su sve koje s nestrepljenjem iščekuju koncerte s ljetne pozornice na tvrđavi sv. Nikole.

tvrdava sv mihovila_susur (20) tvrdava sv mihovila_susur (21)

Bio je to prvi šušur na slavu Krešimirovog grada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.