FOTO: SVE U ZNAKU 950 GODINA ŠIBENIKA: Noćna trka okupila veliki broj natjecatelja

Točno u 18 sati startala je ‘Noćna utrka’ koja je ove godine u znaku 950 godina Krešimirovog grada.

nocna utrka

Utrku je organiziralo Društvo sportske rekreacije ‘Sport za sve’ 08 FORCA Šibenik, a start je bio ispred Narančaste zgrade u kojoj su i bile prijave neposredno prije početka utrke.

Utrka je okupila četrdesetak natjecatelja, a pred njima je bila i zanimljiva ruta.

Opis staze

1. START “Narančasta zgrada“
2. Osnovana 196., a 1991.mijenja naziv u spomen na kipara Giorgio Orsini, ukoliko vas zanima balet i suvremeni ples tu ste na pravom mjestu
3. “Naš mali“ “javi mu se“ jer on na otvorenom uvijek uživa u društvu prolaznika, ši2korak
4. GAV joj je skraćen naziv i uz legendarni sat u našem znanju zauzima jako bitan stav
(nakon destinacije broj 4. ukoliko si početnik u trčanju uštedi si 2km i kreni odmah na destinaciju broj 6. …ako vas je red za baciti kockicu, za preskok ne trebate dobiti šesticu)
5. Građevina znanja u “Republici Šubićevac“ nosi ime po drugom nazivu Grada Šibenika
6. Omiljeno okupljalište u blagdanskim danima, pronađi njegov “Times square“
7. Početci turizma u Šibeniku vezani su za gradnju hotela, bilo ih je više, ali jedan od njih iz 1905.“Hotel de la Ville“ nalazi se na lokaciji gdje danas mladi mahom vole ići, uz dobru ponudu restorana, pizze, piva, a i imaju morskog zaštitnika u blizini
8. Jeste li se ikad zapitali otkud gomile fino klesanog kamena u stilu visoke renesanse ispred stare Kneževe palače…riječ je originalnim ulomcima šibenske gradske vijećnice iz 16.st. koja je u potpunosti srušena pri bombardiranju u Drugom svjetskom ratu od strane saveznika…to je tvoja sljedeća destinacija
(ukoliko ti je stvarno dosta trčanja skrati si muke i idi na zadnju destinaciju broj 9,5.)
9. Mjesto koje uvijek vrijedi vidjeti…podignuta na 60m visokoj strmoj kamenoj uzvisini koja dominira okolnim akvatorijem…pod njenim zidinama razvio se Šibenik, najstariji autohtoni hrvatski grad na Jadranu, koji se prvi put spominje na Božić 1066.g i kao mjesto u kojem je boravio hrvatski kralj Petar Krešimir IV. sa svojom dvorskom pratnjom, kao i mjesto ako dođete do njega već vam vrijedi čestitati
9,5. Orange county CILJ

Jeste li prepoznali sve lokacije? Neki su nam natjecatelji priznali da su morali ‘guglati’ kako se ne bi izgubili, a veliki je izazov bio i pred onima koji su došli iz drugih gradova.

trka

trka1

 

 

trka4

 

trka6

 

 

 

– Prijavila sam se za ovu utrku jer mi je ideja odlična, a i inače se rekreativno bavim trčanjem. Očekujem dobru zabavu prije svega, a posebno mi se sviđa što kroz ovu utrku imamo priliku upoznati naš grad. Grad koji vrijedi uvijek iznova upoznavati jer ponekad su nam oči najzatvorenije pred nečim što je’naše’. Svjetskim metropolama hodamo širom otvorenih očiju, upijamo svaki detalj, a ovdje prolazimo pokraj tolike ljepote i često je i ne primijetimo – rekla nam je jedna natjecateljica.

DSC03531

DSC03532

DSC03539

 

DSC03544

DSC03543

 

 

 

 

Na svim lokacijama su postavljeni ‘promatrači’ koji budno prate natjecatelje, a u ‘Orange zgradi’ ih po završetku čeka okrepa.

trka7

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.