FOTO: TRI BOGENA: Šibenski Grand Prix karića osvojio Dražen iz Prugova

Iako je starter utrke Tri bogena, proslavljeni šibenski motociklistički as Darko Rogulić rekao prije početka utrke karića da je napokon došlo vrijeme da saznamo tko je najbrži vozač karića u Šibeniku, ukupnu pobjedu odnio je Dražen Boban iz Prugova kraj Klisa.

karici15

karici23

karici22

karici16– Kariće vozim često, i mi u Prugovu imamo utrku kareta, održala se zadnja u kolovozu prošle godine. I tamo sam pobjedio, ali ova šibenska utrka jer sasvim nešto drugo. U Prugovu imamo samo jednu okuku, ovdje tri, i zbilja se trebalo pomučiti sve to izvesti bez problema, padova, i na kraju doći prvi. Tajna je u većim balinjerama, koje sam dobro nauljio prije utrke, ali ima nešto i u umijeću same vožnje- kaže ponosni Dražen.

Iako je trka bila natjecateljskog tipa, u čak šest kategorija, rezultat je, pa čak i unatoč bogatim nagradam, bio u drugom planu. Danas je na Tanaji vladala pozitivna energija, uživalo se u vožnji karića, evocirale su se stare uspomene.

karici9

karici19

karici21

karici20Kako i priliči, na šibensku utrku došao je i u kategoriji ‘iznad 45’ sudjelovao je i gradonačelnik Željko Burić.

karici6

karici11

karici12

 

karici24– Nisam se baš proslavio, ali ipak je sve ovo bio jedan veliki gušt. Mislim da je glavna greška zašto nisam ostvario plasman u finale to što nisam došao vježbati na Tanaju, da upoznam stazu, već sam se pripremao na nizbrdici kod mene u kvartu- kaže gradonačelnik Šibenik, koji je vozio ‘registrirani’ karić prigodnih tablica ŠI001ŽB.

Vozilo se u svim dobnim skupinama, a najstariji natjecatelj, Šibenčanin Vlado Antunac, ima čak 81 godinu, pa neka se zamisle mnogi puno mlađi što su oni čekali.

karici27Sve u svemu, Šibenčani, njih oko tisuću, koji su karićima dali prednost nad besplatnim fažolom na Krki i Jadriji, uživali su u vozačkim izvedbama 60 natjecatelja, među kojima je bilo i šest žena. Nadajmo se još boljoj utrci dogodine.

karici1

karici2

karici3

karici4

karici5

karici7

 

karici18

karici17

_MG_2050Najbolji su osvojili i lijepe nagrade, podijeljene su i kacige, klima uređaj, mobiteli, majice i diplome, a više čitajte u srijedu u novom broju Šibenskog tjednika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.