FOTO: ‘Two boys, one sailboat’: Petar Stošić i Bojan Berlengi u iskušenjima na putu do Sicilije

‘Two boys, one sailboat’ ime je stranice na Facebooku na kojoj  pratimo ‘dvoje momaka u njihovom putu kroz život, instrospektivi na otvorenim morima i iskušenjima u koja se može upasti ploveći nepreglednim plavetnilom’ kako stoji u opisu iste.

petar i bojan

Dva momka su Petar Stošić i Bojan Berlengi, a one sailboat je jedrilica na kojoj su ovo dvoje avanturista krenuli na put prema Italiji, preciznije Siciliji.

petar i bojan4

Kako nam njihov moderator stranice, tajni obožavatelj imenom i prezimenom, kaže ,njihov cilj je doći do Sicilije i popeti se na Etnu. Prvotna zamisao je bila vožnja biciklom ali budući da je kapacitet jedrilice relativno malen, a momci su ponijeli dosta stvari, ta ideja je pala u vodu. Svoje putovanje su započeli sa Jadrije prije nekoliko dana, a put bi trebao potrajati mjesec dana, ovisno o vremenu, možda kraće. Nadamo se ne i duže.

Stošić je već poznat u šibenskim krugovima kao avanturist na dva kotača budući da iza sebe ima kilometre i kilometre prijeđenog puta, dok za Bojana njihov moderator kaže da je on… intelektualac. Biti intelektualac ponekad i predstavlja avanturu u svakodnevnom životu…

petar i bojan3

petar i bojan1

Na ovaj nadasve uzbudljiv put odlučili su se zbog zasićenja poslom i postojanja viška novca što je, složit će se mnogi, endemski razlog u današnjim vremenima. Njihov moto je, opet ćemo navesti što moderator kaže, ‘bolje potrošiti pare na put nego u kafićima’.

Na pitanje da li se ovo dvoje avanturista redovito javlja da su živi i zdravi, saznajemo da ih se prati na ‘marine traffic-u’ i da ‘valjda jesu ako se brod miče’.

Na stranici se redovito objavljuju fotografije, poneke su one iz zaliha, a ne isključuje se mogućnost da su neke ilustracije koje vjerno opisuju tok puta.

Mi im želimo mirno more i puno zanimljivih susreta, a ako je suditi prema već objavljenim fotografijama, dosada je takvih susreta već i bilo.

petar i bojan2

Svima koji prate ovu stranicu, dobra zabava je osigurana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.