FOTO: U Šibeniku HGSS-ovci vježbali akcije potrage za živim i smrtno stradalim osobama

Proteklog vikenda u Dubravi kod Šibenika održan je trening Komisije za potrage i lavine. Trening u domaćinstvu šibenskog HGSS-a održao se na više lokacija. Sudionici su bili smješteni u planinarskoj kući Alati i ovim putem zahvaljujemo HPK Sveti Mihovil koji nam je ustupio kuću na korištenje, a lokacije za rad bile su na području Orlovače, Industrijske zone Podi i prema Primoštenu.

alatilicenca5

U sklopu treninga održano je i licenciranje potražnih timova. U subotu u jutarnjim satima potražni tim iz Ogulina i Novske pristupaju ispitu poslušnosti koji je ujedno i uvjet za pristupanju licenciranju i uspješno ga prolaze.

alatilicenca1

 

Na području Orlovače održano je licenciranje air scent potražnog tima iz Novske i Krapine koji uspješno polažu licencu kojom stječu pravo izlaska na potražne akcije u kojima se traga za živim i smrtno stradalim osobama.

alatilicenca1

Uz licenciranje air scent potražnih timova po prvi puta u HGSS-u licenciranju pristupaju i mantrailing timovi – po dva iz stanica Bjelovar i Gospić i jedan iz  Šibenika. Licencu za mantrailing uspješno polažu oba tima iz Bjelovara te jedan tim iz Gospića čime također stječu pravo izlaska na potražne akcije u kojima se traga za individualnom osobom.

alatilicenca2

Na treningu je sudjelovalo 25 članova HGSS-a iz 13 stanica, a HGSS je bogatiji za 5 licenciranih potražnih timova.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.