FOTO: U tijeku prosvjed radnika TLM-a, transparentima poručili: ‘Nećeš razbojniče!’

Transparentima s natpisima ‘Lepur- Shamis- grobari TLM- a’ i  ‘Lepur – čistač radnika’ i  ‘Nećeš razbojniče’ tristotinjak radnika TLM-a okupilo se ispred zgrade Uprave prosvjedujući zbog neisplate plaća i  neproizvodnje.

-Ode smo protiv kriminala koji se dešava u TLM-u, Elemesu i mehanici. Sve je to mafija, sve je to splet dvoje troje ljudi koji drmaju TLM-om i ovom županijom – kazao je Zoran Vukičević, radnik TLM-a.

-Cilj skupa je prosvjed zbog neisplaćenih plaće, niti jednog kila aluminija, ni jedna Uprava ne radi ništa, pogotovo Branimira Lepura koji ni jedan kil aluminija nije donija ni u Valjaonicu ni Prešaonicu. Di je naše Ministarstvo gospodarstva, di je naša država koja je dozvolila ovakav rad, di je CERP, DORH?! – pitao se Drago Škrlin, radnik TPP-a.

tlm 2

Poručili su kako stečaj šibenskog aluminijaša ne dolazi u obzir jer će to značiti slom TLM-a i cijelog Šibenika zbog gubitka gotovo 600 radnih mjesta. Jedan od zahtjeva prosvjednika je i smjenjivanje aktualne Uprave TLM-a.

Vedran Dragičević iz Sindikata metalaca Hrvatske kazao je da će se ako treba okupljati jednom da dva puta tjedno dok se ne riješi situacija s TLM-om.

tlm 3

Prosvjednicima su podršku danas došli dati i članovi Živog zida iz Šibenika, Splita i Trogira, a stigao je i predsjednik drugog sindikata, Hrvatskog sindikata metalaca, Zdravko Burazer. Dragičević je  pozvao članove Uprave da se obrate radnicima, međutim od njih niti glasa.

tlm 4

Prosvjednici su na svaki spomen imena Branimira Lepura glasno zviždali i vikali ‘Lopove, lopove!’

Pogledajte FOTOGALERIJU današnjeg prosvjeda:

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.