FOTO: Uskoro se uvodi zabrana parkiranja motora na ulaze u staru gradsku jezgru

Komunalno redarstvo grada Šibenika već dugi niz godina muči muku s kulturom parkiranja vozača te njihovih navika koje posebno dolaze do izražaja u toku turističke sezone. Jedan od glavnih problema je parkiranje u staroj gradskoj jezgri, posebice motora koje njihovi vlasnici parkiraju gotovo gdje stignu.

PARKIRANJE4

Redakciji Šibenskog portala javio se vlasnik motora koji je nepropisno parkirao svoje vozilo na Starom pazaru.  Iako svjestan kako je počinio prekršaj, potužio nam se kako su komunalni redari obavijest o prekršaju ostavili samo njemu, premda je istodobno oko njegova motorića bilo još parkiranih vozila.

-Nisam bio svjestan da se tamo ne smije parkirati, ne bi bilo loše da postoje znakovi koji bi građane obaviještavali o zabrani parkiranja na Starom pazaru. Razumijem da sam napravio prekršaj, ali mi smeta što ista pravila ne vrijede za sve. Samo sam ja dobio prekršaj iako su istodobno i drugi motori tamo bili parkirani – govori nam Šibenčanin koji je želio ostati anoniman te pokazuje fotografije s lica mjesta.

PARKIRANJE2

Tragom priče razgovarali smo s Mirom Lucićem, pročelnikom komunalnog odjela grada Šibenik ,a on nas uvjerava kako je nemoguće da komunalni redari prave razliku kada su u pitanju obavijesti o prekršaju.

-Nema šanse da će se jednom građaninu dati obavijest o prekršaju a da nekom drugom ili trećem neće. Ja svojim redarima u potpunosti vjerujem – kaže Lucić.

Šibenski komunalci itekako su svjesni problema nepropisnog parkiranja tijekom ljetne sezone, pa se razmišlja da se postavi znak zabrane parkiranja na ulazu u staru gradsku jezgru kako bi se spriječile ovakve situacije.

Međutim, za to trebaju dobiti dozvolu Konzervatorskog ureda u Šibeniku.

PIŠE: Kristijan Ušić 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.