FOTO: Uspješna provedba projekata Fit for Europe i You citizen

50 -ak mladih iz europskih zemalja Italije, Njemačke i Hrvatske posjetilo je danas šibensku Gradsku upravu gdje ih je primio zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

Mladi su povezani kroz projekte Fit for Europe i You citizen iz programa Youth in action, a u Šibeniku borave od ponedjeljka.

pendzer222

U projektu Fit for Europe sudjeluju učenici i profesori Ekonomske škole Šibenik, a partneri su im obrazovni centar Schloss Trebnitz i škola Schengen Lyczeum iz njemačkog Perla. U okviru programa odrađene su radionice s ciljem razvoja kritičkog promišljanja te  identificiranja gospodarsko – političkih problema s kojima se nosi Europska unija, time i Hrvatska, te pronalaženje idejnih rješenja i istraživanje javnog mnijenja.

Projekt  You citizen okupio je  24 učenika iz Gimnazije Antuna Vrančića, grada Vrgorca te iz talijanskih gradova Piacenze i Genove. Teme međunarodnih i lokalnih susreta odrađenih unutar projekta su vezane za učenje o Europskom parlamentu te uočavanje slabosti demokracije.

pendzer111

Zamjenik gradonačelnika Penđer poželio je mladim ljudima dobrodošlicu  uz želju da vide što više ljepota Šibenika i da se dobro osjećaju u našem gradu.

Uz razgledavanje stare gradske jezgre i obilazak kulturnih znamenitosti, mladi su posjetili i NP Krka, a danas će obići i Memorijalni centar  Fausta Vrančića na otoku Prviću.

Trodnevni program završava sutra, a za ovo druženje djece kroz europske projekte zaslužan je Upravni odjel za gospodarstvo Grada Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.