FOTO: UTRKA KARIĆA: Uspješno održana generalna proba za šibenski Grand Prix niz Tanaju

Uspješno je jutros testirana zahjevna staza za velikju Utrku karića koja će se 1. svibnja održati na stazi ‘Tri bogena’ niz Tanaju.

karici3

 

karici111

– Zasad imamo već 80 prijava, sa svih strana Hrvatske, a, ono što me malo ljuti je što se dosad prijavilo najmanje Šibenčana. Dobro, Šibenčani će su poznati da se prijavljuju u zadnji čas, pa vjerujem da će i to doći na svoje, ali neka ipak požure, prijavljenih je puno, možda ćemo morati razmišljati i o ograničavanju broja kandidata. Pozvao bi i Šibenčanke da se prijave, zasad imamo samo jednu ženu, i to iz Mostara, koja dolazi na utrku sa svoja dva sina- kaže Darko Relja Ritmo, organizator utrke.

Našlo se danas na tri bogena desetak vozača, koji su odlučili isprobati svoje drvene bolide na balinjere. Bilo je tu svih uzrasta, a najmlađi su bili Marko Samodol i Mile Marušić.

karici4

karici5

karici2– Ja sam već  prije vozio karić, a prijatelju Mili je danas prvi put. Nije uopće toliko teško, može se kočiti, ubrzati i usporiti, kako tko ima hrabrosti. Veliki je gušt. Otac mi se također prijavio, i on će voziti 1. svibnja, a za mene je popisao suglasnost na mojoj prijavnici- kaže Marko Samodol.

S druge strane, najstariji Šibenčanin koji se danas okušao u spustu niz Tanaju je Ivica Milković Tić, generacija 1959., koji je sjeo na karić prvi put nakon 40 godina.

karici10

karici11

karici12karici15

– To nam je bila svakodnevna zabava, bilo je tu i lomljave, padova, ali sve nam je to bio veliki gušt. Tražile su se balinjere svugdje po gradu, srećom imali smo u društvu jednog prijatelja koji ih je od oca uvijek dobivao. Moram priznati da mi nije bilo jednostavno spustiti se dolje nakon toliko godina, a još je kompliciranije popeti se nazad. Kad bude prava utrka, morat ću improvizirati, ostavit ću motor dolje pa se njime popet nazad- smije se najstariji sudionik test utrke.

Kako sve to skupa izgleda došla je pogledati i Šibenčanka Branka Roša, koja se u mladosti također vozila na karićima.

karici14– Nismo se dijelili na muška i ženska društva u to vrijeme, što su radili momci, radile smo i mi cure. Znali smo se odavde karićem spustiti sve do Poljane. Ali, ma koliko izgledalo privlačno, neću se prijaviti za utrku, čini mi se nekako previše zahtjevno za moju dob- kaže Branka Roša.

karici1

karici13

karici6

karici7

karici17

karici18

karici19

karici20U svakom slučaju, generalna proba je prošla glatko, bez incidenata. Požurite s prijavama na ovaj LINK.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.