FOTO: VIDICI: Župljani hodočastili u Mariju Bistricu

Skupina od pedesetak vjernika župe Vidici hodočastila je prošlu subotu u Mariju Bistricu. Unatoč lošem vremenu, vratili su se puni dojmova. Njihove dojmove sa stranice prenosimo u cijelosti:

 

‘U subotu, 17. listpada 2015., hrabra skupina od 50-tak vjernika naše župe je unatoč kiši i poplavam krenula na hodočašće Majci Božjoj u Mariju Bistricu. Na putu do tamo smo posjetili prijašnjeg župnika fra Vitomira Glavaša koji je sada župnik i gvardijan u župi i samostanu sv. Antuna Padovanskog u Novom Marofu. Nakon što nas je primio u župnoj crkvi sv. Antuna i malo nas upoznao sa zagorskim krajem i aktivnostima u župi proslavili smo svetu misu. Fra Vito nas je u propovijedi jednim lijepim primjerom potaknuo da ne molimo molitve, a posebno Očenaš rastreseno već da budemo svjesni kako molitvom uistinu razgovaramo s našim Ocem na Nebu. Hvala ti fra Vito na lijepim riječima ohrabrenja. U samostanu smo sreli i druge članove ove zajednice: fra Anđelka Sesara, te sestre Franjevke Misonarke iz Asiza: s. Anu, s. Katu i s. Nevenku.

Nakon ručka  smo se uputili u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke gdje smo obišli čudotvorni kip crne Gospe i izmolili krunicu pred njim. Potom smo se popeli na Kalvariju i putem izmolili kriužni put. Obje zajedničke pobožnosti su bile prožete promišljanjima svete Faustine Kowalske koja je od Isusa dobila zadatak da promiče snagu Božjeg Milosrđa, a upravo je s tom nakanom i papa Franjo najavio novu svetu godinu koja je pred nama.

Sa zalaskom sunca smo se vratili u autobus i krenuli na put za Šibenik. Žao nam je što smo putem vidjeli poplavljene krajeve oko Karlovca i želimo svima unesrećenima brz oporavak od ovih nevolja. Ovim putem se zahvaljujem svima koji su sudjelovali na ovome hodočašću te su svojim pjesmama, molitvom i dobrim raspoloženjem uljepšali naše putovanje.’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

izvor:župa sv petar

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.