FOTO: ZADNJE PRIPREME U ĐARDINU: Sutra počinje Adventski sajam!

Pored klizališta, koje je otvorilo 6. prosinca, i prošle godine organiziranog gurmanskog natjecanja u pripravljanju fritula na Mali Božić – Freetulade, očekuju nas zanimljive radionice za djecu u sklopu Tvrđavice, dok će nas na Kraljevu dvoru svakog dana trajanja sajma, od 11. prosinca do 3. siječnja, kroz blagdansku atmosferu voditi DJ kolektiv Kraljeva straža – Rade Kristić i Milan Živković.

sajam1

Uz stalni glazbeni postav, bogat je i program koncerata uživo koje 11. prosinca otvara Beatles Revival band, jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova; nastavlja se 19. prosinca koncertom Porinom nagrađene pop-atrakcije Detoura s baršunastim vokalom svestrane Maje Posavec; 21. prosinca premijerno će u Šibeniku nastupiti još jedni Porinovci, zagrebački Bang Bang na čelu s Larom Antić, glavnim vokalom šibenskih korijena. Glazbeni program nastavlja se dočekom šibenskih studenata, 23. prosinca s omiljenim i dobro poznatim Kuzmom&Shakom Zulu; 26. prosinca nastupit će Neki Novi Klinci, a nedugo zatim, 29. prosinca autorski neo soul funk bend Mangroove. Glazbeni program u parku 2. siječnja zatvara šibenski roker poznat u mnogim zagrebačkim klubovima, Miro Odak i Gastarbajteri.

sajam3

Da bi na Sajmu bilo što ugodnije,  brojne kućice nude kuhano vino, domaće rakijice, kobasice i kiseli kupus i brojne druge delicije koje će Vas, ne sumnjamo, ugrijati.

sajam2

Na Adventski sajam u Perivoju Roberta Visianija, koji počinje 11. prosinca, ulazi se Tvrđavicom koja aludira na Tvrđavu sv. Mihovila iz koje je niknuo srednjovjekovni grad i koja će sadržajno biti namijenjena najmlađima; drugi, središnji, izložbeno-prodajni dio perivoja, nosi naziv Kod sata čije je objašnjenje ostavljeno kao iznenađenje za nešto kasnije, a ‘đir’ se kroz ‘đardin’ završava na novoj glazbenoj pozornici nazvanoj Kraljev dvor, za leđima kralju Petru Krešimiru IV u čijoj se darovnici prvi put spominje i Šibenik, uoči Božića davne 1066.

sajam5

 

sajam6

sajam

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.