FOTO: Zahvaljujući McDonald’su, uređuje se ograda kod igrališta OŠ Juraj Šižgorić

Počeli su radovi na uređenju ograde vanjskog igrališta Osnovne škole Jurja Šižgorića koje u cijelosti, u sklopu projekta „Za naš ljepši kvart!“, financira  McDonald’s Hrvatska. Projekt je to društveno-odgovornog poslovanja tvrtke McDonald’s Hrvatska, a uspješnom suradnjom Grada Šibenika i McDonald’s Hrvatske, projekt je proveden već drugu godinu za redom i u Šibeniku.

IMG_5370

U McDonald’sovom restoranu u Šibeniku, gosti su mogli odabrati između tri ponuđena projekta, a nakon deset dana glasanja, Šibenčani su odabrali uređenje vanjskog igrališta O.Š. Jurja Šižgorića, točnije obnovu dotrajale ograde na igralištu škole. Željezna ograda narušivala je izgled školskog igrališta, popucala je i iskrivljena, a mjestimično joj nedostaje i mreža. Temeljem glasova, McDonald’s Hrvatska je odlučio uložiti 30.000,00 kn za kompletnu obnovu ograde.

– Projekti društveno-odgovornog poslovanja, kao što je i ovaj, baziraju se na brizi o pitanjima od interesa i za lokalne zajednice, te smo zahvalni McDonald’su što su i Šibenik uvrstili u projekt „Za naš ljepši kvart“ – kazao je zamjenik gradonačelnika  Danijel Mileta.

IMG_5368

Tvrtka McDonald’s Hrvatska 2014. godine je pokrenula nacionalni projekt društvene odgovornosti prema lokalnim zajednicama u kojima posluje, a projekt je nastavljen i tijekom 2015. godine. Upravo je vraćanje dijela dobiti kroz društveno vrijedne projekte jedno je od temeljnih McDonald’sa, a ovaj projekt je svakako još jedan način na koji je McDonald’s htio zahvaliti svojim posjetiteljima na njihovoj vjernosti. Projekt je proveden na nacionalnoj razini, u gradovima u kojima McDonald’s ima restorane, a to su Šibenik, Split, Pula, Rijeka, Zagreb, Osijek, Varaždin, Karlovac, Sisak i Velika Gorica. McDonald’s Hrvatska nedavno je otvorio prvi restoran i u Zadru, no „Za naš ljepši kvart“ je u tom trenu bio u svojoj završnoj fazi te zato Zadar nije bio uključen u projekt.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.