FOTO: Započela Državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju u Šibeniku

Večeras je u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ otvorena XIV Državna smotra radova učenika s teškoćama u u razvoju koji se obrazuju za strukovna zanimanja. Centar za odgoj i obrazovanje ‘Šubićevac’ ovogodišnji je domaćin, a glavni organizator je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
Prvi dan smotre održan je okrugli stol pod nazivom Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada učenicima s intelektualnim teškoćama na kojemu su sudjelovali predavači različitih profila kako bi se o ovoj aktualnoj temi progovorilo iz različitih perspektiva.
Branka Bego, ravnateljica Centra ‘Šubićevac’ održala je izlaganje u kojem je okupljene upoznala s radom škole i aktivnostima štićenika.

 

okrugli stol4

 

okrugli stol3

 

okruglistol 4
– Sutrašnji dan je predviđen za upoznavanje, danas je samo uvod u to. Naša ustanova je kombinacija odgoja i obrazovanja, ali prije svega mi smo socijalna ustanova koja skrbi o djeci 365 dana godišnje. Cilj je odgojiti djecu u nezavisne i odgovorne osobe, a to pokušavamo kroz razne aktivnosti. Svakog prvog u mjesecu odlazimo na seljačku tržnicu u Zadru gdje prodajemo proizvode iz vlastite proizvodnje, a potražnja za njima postoji – uputila je okupljene u rad škole.
Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Anka Slošnjak, osvrnula se na još uvijek tekuću problematiku u zapošljavanju osoba s teškoćama gdje većina poslodavaca i dalje radije bira plaćati kaznene doprinose nego zaposliti osobu s invaliditetom.
– Mali je broj osoba koje su dugoročno zaposlene, većinom je riječ o kratkotrajnim zaposlenjima. Prije svega, uloga obrazovanja je najvažnija – obrazovanje treba biti takvo da nije samo na papiru , već da uputi u svijet rada. Bez kvalitetnog obrazovanja, nema ni kvalitetnog zaposlenja- objasnila je Anka Slošnjak.
Središnji dio smotre predviđen je za 17.travnja s početkom u 9.30 sati u Perivoju Roberta Visianija gdje će učenici izložiti svoje radove , a svi zainteresirani su dobrodošli da posjete ovaj događaj u što većem broju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.