FOTO: Započela edukacija ‘Dizajn i implementacija EU projekata’ u sklopu Urbanog inkubatora

Prva edukacija pod nazivom Dizajn i implementacija EU projekata započela je danas u prostorima Gradske knjižnice. Edukacija će potrajati do 18. rujna, a počinje svakog dana u 13 sati. Edukaciju namjenjenu mladim poduzetnicima vodi Maja Krznarić iz zagrebačke konzultantske tvrtke Aidos.

urbani inkubator1

Tijekom današnjeg predavanja naglasak će biti stavljen na europske fondove i programe iz kojih se financiraju projekti upravo iz područja kreativnih industrija kako bi polaznici dobili detaljniju predodžbu o tome koje aktivnosti se mogu financirati, iz kojih izvora i pod kojim uvjetima. Predavanja će biti interaktivnog karaktera i u cilju edukacije na način da svaki polaznik ima vremena izložiti svoja pitanja, dvojbe ili situaciju u kojoj se nalazi te da u mentorstvu s predavačem iznađe rješenje

Drugi dan edukacije bit će održan u utorak, 15. rujna od 12 sati i na njemu će se polaznici upoznati s natječajnom dokumentacijom i metodologijom pripreme za natječaje gdje se prolazi kroz proces osmišljavanja ideje do razrade aktivnosti te konceptom vremenskog planiranja, izrade logičke matrice i pripreme proračuna. Osim toga, prisutni će moći naučiti i kako pronaći natječaj na koji se njihov projekt može prijaviti.

urbani inkubator

U srijedu, 16. rujna u 12 sati započinje treći dan edukacije, rezerviran za detaljnije upoznavanje s logičkom matricom, alatom kojim se služi kako bi se od ideje stvorio provediv projekt s konkretnim pokazateljima. S obzirom na to da je logička matrica dio natječajne dokumentacije, cjelodnevno izlaganje će biti posvećeno učenju natječajnog jezika, pravilima pri ispunjavanju logičke matrice i načinu na koji je pravilno interpretirati.

Nakon toga, u četvrtak, 17. rujna s početkom u 12 sati, posebno predavanje će se odnositi na izradu troškovnika i pravilno kompletiranje Prijavnog obrasca B kao obveznog dijela natječajne dokumentacije za prijavu projekta na fondove Europske unije. Zadnji dan edukacije određen je za prikaz provedbe i vrednovanja projekta na primjeru studije slučaja, u petak, 18. rujna u 9 sati. Na ovom predavanju, polaznici će se upoznati s okolnostima provedbe projekta u stvarnosti nakon odobravanja financiranja, administrativnim zahtjevima Europske unije koji se moraju ispoštovati kao i kako uspješno privesti projekt kraju.

poduzetnički inkubator

radionice inkubator

radionice inkubator

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.