FOTO: Započela kreativna radionica o lokalnoj vlasti koja je okupila mlade iz raznih udruga

Započeo je prvi dan dvodnevne radionice o DEAR pristupu u Gradskoj vijećnici u Šibeniku. U radionicu su se uključile mahom mlade osobe iz udruga i gradova s područja Šibensko-kninske županije.

Radionicu je otvorio zamjenik župana Šibensko-kninske županije Tomislav Vrdoljak.

Picture 016_900x600

– Veseli me što su se ovdje okupili mnogi mladi ljudi što nam govori da postoji volja za učenjem i informiranjem. Vidljivo je da mladi žele mijenjati društvo na bolje i doći do izražaja. U vrijeme kada mnogi žele odseliti u inozemstvo, naša je želja, ali prvenstveno zadatak pokazati da je društvo moguće mijenjati na bolje te da pojedinac može doprinijeti promjenama na bolje u zajednici – istaknuo je Vrdoljak.

Cilj europskog projekta LADDER je primjenom DEAR pristupa ojačati, izgraditi, poboljšati, informirati i potaknuti građane na globalno djelovanje kroz lokalne vlasti i organizacije civilnog društva.

Picture 003_900x600

Predavačica na ovoj radionici na lokalnoj razini Mateja Branica bila je sudionica na radionici na nacionalnoj razini.

– Okosnica između nacionalnog i lokalnog treninga za mene je – budi promjena koju želiš vidjeti. DEAR pristup ima mnogo pozitivnih strana zbog osvještavanja javnosti o gorućim problemima što mi je trenutačno najvažnije jer želim da moje dijete živi u boljem svijetu – rekla je Branica.

Picture 072_900x600

DEAR pristup može se opisati kao način razmišljanja i podizanja svijesti da aktivan pojedinac, kao dio zajednice, može utjecati na globalne procese i mijenjati svijet u kojem živimo.

– Vjerujem da novim znanjima mogu društvo koje me okružuje potaknuti na razmišljanje o globalnim problemima. Očekujem da ću na radionici dobiti nove ideje koje ću moći upotrijebiti u suradnji s kolegama iz drugih udruga koje sam upoznao na radionici – dojam je studenta Šime Bilića, polaznika kreativne radionice.

Picture 043_900x600

Podsjetimo, radionica o DEAR pristupu održava se održava u sklopu velikog europskog projekta LADDER koji Hrvatska zajednica županija provodi s još 45 partnera i suradnika iz 35 zemalja svijeta. Projekt je vrijedan 3.88 milijuna eura.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.