FOTO: Zbog privatnog gradilišta gradska ulica zatvorena sedam mjeseci

Kada krenete Ulicom Eugena Kvaternika od FINA-e prema Autobusnom kolodvoru, ne preostaje vam ništa drugo nego skrenuti na parkiralište kod ureda Zelenila, jer je Ulica Eugena Kvaternika zatvorena za promet i za pješake već sedam mjeseci. I to, zbog radova na privatnoj kući, na što su nas upozorili stanari ulice, koji napokon žele u miru prolaziti tim putem.

GRADITI SE MORA

– Meni je jasno da se graditi mora, ali mi nije jasno da se javna površina, ulica koja pripada svim građanima, koristi za odlagalište građevinskog materijala. A ponajviše me ljuti kad netko preko tog improviziranog gradilišta pokuša ipak proći, radnici s gradilišta deru se kao da je ulica njihova. Pitam se dokad će to tako trajati, polako počinje sezona, i sve više ljudi se spušta prema Autobusnom kolodvoru. Od radnika na gradilištu odgovora nema, ne pada im uopće napamet sa mnom razgovarati – negoduje stanar ulice na šibenskom Plišcu.

Napominje i kako mu se čini da po kvartu mora hodati kao po labirintu.

Međutim, kako poručuje Mladena Baran Jakelić, viša savjetnica za protokol i informiranje Ureda gradonačelnika, radovi u Ulici Eugena Kvaternika potrajat će najkasnije do kraja ovog mjeseca.

– Grad Šibenik izdao je službeno odobrenje za zauzimanje i korištenje dijela ulice Eugena Kvaternika u svrhu radova na izgradnji objekta, a koje vrijedi do 31. svibnja 2015. godine. Dakle, prolaz tom ulicom će biti moguć odmah početkom lipnja – kaže Mladena Baran Jakelić.

INTERES GRADA

ulica2

Na pitanje da li je investitor na koji način nadoknadio korištenje javne površine, je li mu išta naplaćeno što je za građane i promet zatvorio jednu gradsku ulicu, dobili smo sljedeći odgovor:

– Gradu Šibeniku je u interesu da se objekti obnavljaju, popravljaju, grade, uređuju pročelja, naročito u strogom centru grada. U konkretnom slučaju gradilišta u Ulici Eugena Kvaternika plaćen je određeni iznos komunalnog doprinosa pri ishodovanju građevinske dozvole, pa je Gradu Šibeniku obveza pomoći investitoru. Sama gradnja je legalna, a u sličnim slučajevima napravi se projekt privremene regulacije prometa – kaže Mladena Baran Jakelić.

Jedino što i dalje može plašiti stanare Kvtaernikove je što objekt koji se gradi još ni približno nije gotov. Ako će spoštivati rokovi iz gradskog odobrenja, ali i opća zabrana radova u ućem centru grada od 15. lipnja, koja se odnosi na sve, vrlo je lako moguće da će se isti scenarij za zatvaranjem ulice dogoditi i dogodine. A, koliko je logično da se zbog obiteljske kuće zatvara cijela ulica, ostavit ćemo na prosudbu čitateljima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.