FOTO: Županija dodijelila 47 novih subvencija poljoprivrednicima

Šibensko- kninska županija odobrila je novih 47 subvencija poljoprivrednicima u iznosu od 271.677,50 kuna.

Župan Goran Pauk i korisnici potpora danas su u Gradskoj vijećnici potpisali Ugovore o dodjeli subvencije u poljoprivredi. Korisnici potpora su fizičke i pravne osobe koje su upisane u registre za obavljanje poljoprivredne djelatnosti s poljoprivrednom proizvodnjom i poljoprivrednim površinama na području Šibensko-kninske županije.

poljoprivrednici ugovor

poljoprivrednici ugovor2

– Među pristiglim zahtjevima u ovom krugu bilo je dosta zahtjeva za ulaganja u stočarsku proizvodnju što je ohrabrujuće s obzirom na teškoće u tom sektoru poljoprivrede. Posebno mi je zadovoljstvo vidjeti mlade u ovoj djelatnosti, koji su se uhvatili u koštac sa ekološkim uzgojem – rekao je župan Goran Pauk.

poljoprivrednici ugovor1

Za rad udruga i poljoprivrednih zadruga izdvojeno je 31 tisuća kuna i to uglavnom za programe koji se odnose na ulaganje u preradu, edukaciju pčelara, obuku senzorskih analitičara meda i za rad udruge maslinara i magunjara otoka Kaprija. Za društva sa ograničenom odgovornošću koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom ili preradom izdvojeno je cca 25 tisuća kuna. Najveći broj zahtjeva podnesen je od strane OPG-ova te je za njihov razvoj i napredak izdvojeno 205 tisuća kuna.

poljoprivrednici ugovor5

poljoprivednici ugovor4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.