FOTO:Dvije stotine sudionika: Započeo Međunarodni susret studenata turizma

– Radi se o trodnevnom boravku naših sudionika i gostiju iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Poljske i predavača iz Velike Britanije. Ukupno boravi oko 200 sudionika, a ovo je riječ o prvom kongresu u Šibeniku i jako smo ponosni na ovaj projekt Studentskog zbora koji je ujedno i do sada najzahtjevniji projekt. Posebno moram istaknuti i zahvaliti svima koji su nas podržali, a to su uistinu svi. Gdje god da samo došli, naišli smo na otvorena vrata – ispričala nam je Ankica Arbutina, predsjednica Studentskog zbora VUŠ-a povodom početka trodnevnog ‘Međunarodnog susreta studenata turizma i ugostiteljstva’.

DSC03391

 

DSC03398

DSC03392

Susret će trajati tri dana, od 16. do 18.listopada, a cilj ovog događaja je upoznati studente s najnovijim saznanjima iz gospodarske grane turizma koja je presudna za ekonomiju RH, ali i mnogih drugih zemalja.

Studenti su smješteni u apartmanima i hostelima u staroj gradskoj jezgri što im omogućuje da iz prve ruke upoznaju grad i sve čari koje on nudi.

DSC03394

– Ovdje smo došli jutros i oduševljeni smo Šibenikom, posebno pogledom koji se pruža s tvrđave. Već mjesec dana boravimo u Splitu u sklopu programa Erasmus i sada se veselimo upoznati i doživjeti Šibenik kroz bogat program koji su nam domaćini pripremili.Večeras i sutra imamo organiziran noćni izlazak i tome se veselimo – reklo nam je dvoje studenata Poljaka.

Na kongresu će izlagati renomirani stručnjaci, kako domaći tako i međunarodni, profesori turizma iz Šibenika, Mostara i Zagreba, a kao posebnog gosta ističu Roba Davidsona iz Velike Britanije.

Međunarodni susret je organiziran pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva turizma, Šibensko – kninske županije i Grada Šibenika.

DSC03393

DSC03408

– Ovo za grad i županiju znači još jednu promociju i dokaz da se u Šibeniku događa puno toga pozitivnoga u zadnje vrijeme. Turizam je bitan dio našeg gospodarstva, a mladi su ti koji su najbolji promotori i budući akteri zbivanja – rekao nam je župan Goran Pauk.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.