FOTO:Matematika nije bauk: Večer matematike za djecu i roditelje u OŠ Tin Ujević

Već drugu godinu zaredom, šibenski učenici su sudjelovali na Večeri matematike koju organizira Hrvatsko matematičko društvo (HMD).

os tin ujevic matematika 031215 1

os tin ujevic matematika 031215 2

 

os tin ujevic matematika 031215 3

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

os tin ujevic matematika 031215 4

 

 

– Svim učenicima, novinarima i radoznalima koji su slučajno došli ovdje, dobrodošli na našu Večer matematike. Sudionici ste događaj na kojem u ovom trenutku sudjeluje 50 tisuća učenika u Hrvatskoj. Izuzetno nas veseli sudjelovanje na ovom projektu, organiziranom od strane Hrvatskog matematičkog društva. Ovo je druga godina da sudjelujemo i okupilo nas se dosta.- pozdravili su okupljene na početku ovog događaja na kojem su sudjelovali roditelji i učenici u Oš Tin Ujević

Biti ovog projekta je da se roditelji zajedno vesele s djecom i vide koliko oni znaju (ili ne znaju) s naglaskom na zajedničko druženje.

– Mi smo ovdje došli slikati i snimati što oni rade – rekli su nam Antonio Kovačević,Tonka Lastavica i Jelena Meić, učenici 6. a razreda koji su ovdje bili u ulozi novinara.

os tin ujevic matematika 031215 12

os tin ujevic matematika 031215 13

os tin ujevic matematika 031215 10

os tin ujevic matematika 031215 9

os tin ujevic matematika 031215 6

– Ovo je druga godina da organiziramo Večer matematike gdje sudjeluje cijela razredna i predmetna nastava. Novost je da imamo učenike novinare čiji je zadatak popratiti ovaj događaj i o tome izvijestiti. Ove godine sudjeluje oko dvije stotine ljudi uključujući roditelje. Kroz ove interaktivne zadatke učenici će zajedno s roditeljima rješavati matematičke zadatke. Ovdje nije riječ o zadacima za one najbolje već za sve one koji žele razmišljati – rekla nam je Nikolina Klišmanić, profesorica matematike u OŠ Tina Ujevića.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.