FOTO:Pogledajte kako trenutačno izgleda tvrđava Barone

Od početka studenog, otkako su počeli radovi na uređenju, s tvrđave Barone odjekuju zvukovi teških strojeva.  Riječ je o projektu ‘teškom’  oko 1,4 milijuna eura, a zajednički ga financiranju Grad Šibenik s oko 300 tisuće eura, te Europska unija s iznosom od gotovo milijun eura.

Dodajmo da iza projekta stoje i članovi Društva za zaštitu baštine Juraj Dalmatinac.

RADI SE PUNOM PAROM

Na radovima rekonstrukcije jedne od ukupno četiri tvrđave koliko ih uokviruje staru gradsku jezgru s kopna i mora radi angažirana je tvrtka Ploter d.o.o.   Tvrđava Barone kroz deset mjeseci, koliko se očekuje, da će radovi trajati, trebala bi poprimiti izgled još jedne kulturno – povijesne atrakcije od iznimne turističke vrijednosti kao što se to slučaj sa sestrinskom tvrđavom sv. Mihovila.

tvrdava barone tanaja radovi11

Naš fotograf zabilježio je tvrđavu u blatu, povijesne zidine ogoljene do kraja, a kako doznajemo, arheološka istraživanja idu paralelno s radovima te dosad nije bilo nekih novih saznanja.

Barone već neko vrijeme ne sliči na sebe, a iduće godine jedino što će ostati isto kao danas je pogled s vrha tvrđave na Krešimirove krovove.

tvrdava barone tanaja radovi2 tvrdava barone tanaja radovi3 tvrdava barone tanaja radovi4 tvrdava barone tanaja radovi10 tvrdava barone tanaja radovi9

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.