FOTO/VIDEO: Maja Spahija i Leon Lučev pokazali vještinu bubnjanja u Centru ‘Šubićevac’

Jutros je u Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac održana prva u nizu terapijsko – inkluzijskih bubnjarskih radionica ‘Zvijezde bubnjaju’. Radionica je organizirana u sklopu projekta ‘NO LIMIT – Daj 5 za bolji svijet!’ od strane Kluba Dobre vibracije u suradnji s produkcijskom kućom ‘Leon trade d.o.o.’

centar subicevac bubnjarska radionica 6

centar subicevac bubnjarska radionica leon lucev 2

centar subicevac bubnjarska radionica maja spahija 2

Korisnicima centra ‘Šubićevac’ i udruge ‘Kamenčić’ su se pridružili glumac Leon Lučev i aktualna Miss Hrvatske, Maja Spahija.

Riječ je o nastavku projekta koji Klub Dobre vibracije provodi već treću godinu za redom na području Zagrebačke županija, a sad i u ostalim dijelovima Lijepe naše.

– Udruga je registrirana 2012, s radom je započela 2013. Surađivali smo sa Slavom Raškaj, a od ove godine surađujemo i sa Crvenim križom te sa šest škola u Zagrebu, jednom u Sesvetama i jednom u Krapinsko -. zagorskoj županij. Nadamo se širenju projekta na druge škole, a među njima evo i Šibenik. Ovakav vidi rehabilitacije svakako djeluje na djecu. Mi smo zamislili da radionice budu mješovite te da na njima sudjeluju i djeca iz drugih lokalnih škola. Na taj način smo već počeli raditi u Zagrebu, a glavni razlog ovakvih mješovitih radionica je što na ovoj djeci nije teret uspjeha, ako pogriješe stvari se nastavljaju, a oni su zadovoljniji i veseliji. Glazbena terapija stvarno pomaže djeci – rekao nam je Boris Prljević, voditelj projekta.

centar subicevac bubnjarska radionica 2

centar subicevac bubnjarska radionica 1

centar subicevac bubnjarska radionica 3

Djeca su kroz zabavu i glazbu naučila osnove sviranja, a radionica je imala i edukativni karakter pa su se dotaknuli i tema zemljopisa. Maja i Leon se uvijek rado odazovu ovakvim akcijama,a iako joj je to u trenutnom ‘opisu posla’, Maja nam je rekla da se i prije bavila humanitarnim radom pa je tako surađivala sa Udrugom ‘Kamenčić’. Iskustva u bubnjanju nema, ali koliko smo vidjeli dobro se snašla. Dobra volja i osmijeh na licu su ipak najvažnija vještina kod ovakvih akcija.

– Odazvao sam se ovoj akciji iako niti inače bubnjam niti, da Vam pravo kažem, ne znam koja će biti koja uloga danas, ali veselim se ovome – rekao nam je glumac Leon Lučev i istaknuo da, iako je klimatološki počela jesen, njemu ljeto još traje.

centar subicevac bubnjarska radionica  leon lucev 1

 

Glumac je poprilično aktivan profesionalno gledajući te trenutno radi na dva filma u Sloveniji, jednom u Splitu i jednom u Srbiji.

– Ove godine imam stvarno dosta posla ali svemu se tome veselim – zaključio je Lučev.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.