FOTO/VIDEO: PLAVI BALONI: Ja volim nekog tko ima autizam

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježen je puštanjem u zrak plavih balona danas i u Šibeniku, na igralištu Dražena Petrovića balone su pustili djeca iz šibenskih osnovnih škola, ne bi li tom simboličnom gestom pokazali da su autistična djeca ravnopravan dio društva.

dan autizma 090415 4

dan autizma 090415 5

dan autizma 090415 6

dan autizma 090415 9Riječ je o akciji ‘Ja volim nekog tko ima autizam’, a pokrenula ju je Šibenčanka Nina Knežević, majka šestogodišnjeg autističnog dječaka Jakova.

dan autizma 090415 11– Život s autističnim djetetom nosi puno lijepih stvari, ali i nešto ružnih. Od autistične djece bez ikakvog razloga zazire okolina, oko njih se diže zid. Ova akcija je i pokrenuta da se sruše ti zidovi, da se poštuju različitosti. A od onih lijepih stvari izdvjila bi svakako da autistična djeca ne znaju za mržnju, nemaju predrasuda prema nikom, od njih dobijate samo iskrenu ljubav- kaže Nina Knežević.

dan autizma 090415 12Akciju je došlo podržati i izaslanstvo Grada Šibenika, predvođeno dogradonačelnikom Nikicom Penđerom.

– Grad Šibenik podržava ovu akciju, kojom se želi smanjiti izoliranost autističnih osoba od ostatka društva. Problem je u mentalitetu ljudi koji ne prihvaćaju različitosti, pa ćemo podržati i sve buduće akcije za povećanje svjesnosti o autizmu- rekao je dogradonačelnik Penđer.

dan autizma 090415 1Šime Strikoman slikao je i milenijsku fotografiju s igrališta Dražena Petrovića, jedina je šteta što nije bilo više djece. Nadajmo se, da će se potaknuti i današnjom akcijom, dogodine odazvati puno više.

dan autizma 090415 13

Još fotografija s obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o autizmu potražite klikom na fotografiju ispod. dan autizma 090415 8

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.