FRANKO VIDOVIĆ POZIVA NA DIJALOG: Branitelji, na tribini u srijedu recite sve svoje probleme

U srijedu 1. travnja uz Gradskoj knjižnici u Šibeniku Franko Vidović će u svojstvu člana saborskog Odbora za branitelje održati prvu tribinu za hrvatske branitelje.

– Cilj tribine je da iz prve ruke čujem što zapravo muči hrvatske branitelje, da oni na tribini artikuliraju svoje zahtjeve, s kojima, kad ih analiziramo i sistematiziramo, možemo ići na izmjene Zakona o braniteljima koji se zadnji put mijenjao 2004. godine. Taj Zakon smatram vrlo dobrim, ali, od tad je prošlo 11 godina, braniteljska populacija je ostarila, i treba im se prilagoditi i zakonom. Ekipa oko Đure Glogoškog ne artikulira zahtjeve branitelja, već zahtjeve HDZ-a, pa sam se i zato odlučio na organizaciju ovakvih tribina svugdje po Hrvatskoj, da čujemo istinske braniteljske probleme- rekao je na današnjoj konferenciji za medije Franko Vidović, naglasivši da se ne radi o stranačkom skupu, na tribini je samo u svojstvu saborskog člana Povjerenstva za branitelje.

Tribina će potrajati koliko bude trebalo, kaže Vidović, saslušat će, te poziva sve braniteljske udruge i pojedince da dođu u srijedu u Gradsku knjižnicu. Nakon Šibenika, tribine će se održati i u svim većim gradovima u Hrvatskoj.

Vidović se osvrnuo i na prijetnje koje je dobio ministar Fred Matić.

– Odlično poznam Freda Matića, to je čovjek, heroj Domovinskog rata, koji je cijelog sebe dao za branitelje. Ima dva telefona, brojeve svi branitelji znaju, nema kome se nije javio i pokušao pomoći. Takve prijetnje smatram suludim, a osobito sam ljut na HDZ, koji niti jednom nije stao u njegovu zaštitu- rekao je Vidović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.