Franko Vidović vraća se u saborske klupe ode li Ingrid Antičević Marinović u Ustavni sud

Ukoliko SDP-ova Ingrid Antičević Marinović preuzme jedno od deset slobodnih mjesta u Ustavnom sudu, šef šibenskog SDP-a Franko Vidović vraća se u saborske klupe. Naime, Vidović će to pravo ostvariti budući da je bio peti na listi SDP-a u 9. izbornoj jedinici, odmah iza Antičević Marinović.

sdp deveta izborna

Da je zadarska političarka akvizicija SDP-a za Ustavni sud već se dugo spominje, a hoće li se i službeno kandidirati doznat će se 20. travnja kada će biti raspisan javni poziv za popunu deset mjesta u Ustavnom sudu. Kako doznaje Jutarnji list, njezino ime, između ostalih, plod je izvjesnog dogovora između HDZ-a i SDP-a. Obje strane će, navodno, dati po pet kandidata.

Na početnoj listi kandidata HDZ-a, dvoje je sadašnjih sudaca Ustavnog suda, Snježana Bagić i Mario Jelušić kojima HDZ želi povjeriti još jedan 8-godišnji mandat na Ustavnom sudu, zatim sudac kaznenog odjela Vrhovnog suda Branko Brkić, saborski zastupnik HDZ-a Davorin Mlakar, te bivši sudac zagrebačkog Županijskog suda, danas odvjetnik Miroslav Šumanović. Na oporbenoj listi kandidata za Ustavni sud koja je procurila do Jutarnjeg lista čak je troje saborskih zastupnika SDP-a: Josip Leko, Ingrid Antičević-Marinović i Orsat Miljenić te dvoje odvjetnika, Lovorka Kušan i Rajko Mlinarić.

Budući da su na oporbenoj kandidacijskoj listi samo političari i odvjetnici bez kandidata iz akademske zajednice i sudske vlasti, očekuje se da će se ta lista još radikalnije mijenjati od one s kojom je u pregovore ušao HDZ.

ingrid anticevic marinovic

Vidović nije želio komentirati kolike su šanse njegove stranačke kolegice da postane sutkinja prestižnog pravnog doma, no za Šibenski portal je rekao:

-Ako se tako odigra, nema sumnje da sam ja sljedeći po redu i da ulazim u Sabor. Međutim, moram reći, a obzirom da sam javno iskazao ambiciju da ulazim u utrku za gradonačelnika Šibenika, da ukoliko pobijedim na izborima, u što uopće ne sumnjam, neću biti u Saboru – poručio je Vidović dodajući kako je zbog dvojnosti funkcija, istovremenog sjedenja u Saboru i Gradskoj upravi, platio cijenu 2011. godine.

-Teško je raditi oba posla odjednom, osim toga građani su protiv dvojnosti funkcija. Šibenik mi je na prvom mjestu i rezervnog grada nemam – još jednom ističe Vidović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.