Funcuti Maliganima oteli dva legendarna transparenta

Par dana nakon utakmice u Sinju između Alkara i GKK Šibenik, šibenski ultrasi Funcuti oteli su sinjskim Maliganima dva legendarna transparenta, iz osvete jer su ih Maligani u Šibeniku ničim izazvani vrijeđali, a na utakmici u Sinju bilo je i fizičkih sukoba između dvije skupine, piše na www.forum.hr, u temi ‘Funcuti’ na podforumu ‘Navijači’.

DOČEKALI NAS KO ČETNIKE

Evo zašto su Funucuti poduzeli tu akciju, po navodima jednog od forumaša:

– Evo objašnjenje prije nego netko počne sa primirjem:
Do ove sezone Maligani su normalno se šetali oko dvorane, pili, dolazili bi po par sati prije utakmice, zaista nismo ih doživljavali kao neku ozbiljnu grupu i nikad nikome nije se kriva riječ rekla a kamoli išta drugo.
Ove sezone kad smo prvi put s njima igrali iz samo njima znanog razloga iako je primirje ali valjda oni nisu za to čuli, u više navrata vrijeđanje, mi naravno nismo uopće reagirali.

Nakon toga par tjedana nakon, kad su igrali s Jollyem napravili su još veću grešku, ali nebitno.
I zatim sad zadnja utakmica u Sinju, dočekani samo kao sami četnici da su došli, upalili smo 5-6 baklji u par navrata a svaki put se diže cila dvorana, jebanje majki i tako te šeme, cijelu utakmicu vrijeđanje, mi se zalijećemo dva puta preko murije, ovi nas naravno tuku i vraćaju.
Uglavnom šta su tražili to su i dobili i tek će dobit, iskoristili smo situaciju nad grupom koja ne poznaje ništa o mentalitetu, navijaštvu a kamoli o ikakvom primirju-

Inače, na hrvatskoj navijačkoj sceni trenutno vlada primirje zbog zajedničke borbe protiv vaučera i HNS- a, pa Funcuti nisu reagirali na provokacije sinjskih Maligana u Šibeniku, ali provokacije u Sinju ipak nisu mogli izdržati. Njihov potez, kako pišu korisnici na forum.hr, podržale su druge navijačke grupe u Hrvatskoj, jer Maligane ni ne smatraju za prave navijače ultrase.

POČEO NAVIJAČKI RAT

Dakle, navijački ‘rat’ između Šibenika i Sinja je počeo, bit će zanimljivo na idućim utakmicama, pogotovo jer i GKK Šibenik i Alkar skoro sigurno ulaze u košarkašku Ligu za prvaka, pa nas čekaju još dvije utakmice ta dva kluba. A Maligani sigurno pripremaju osvetu, tako to ide u navijačkom svijetu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.