Gađaju u sridu ko’ od šale: Joso Bagić i Darko Juras zlatni i brončani u pikadu za slijepe i slabovidne

Na 31. Dalmatinskim igrama slijepih koje su se ovoga vikenda održale u Dubrovniku, petero sportaša – članova Udruge slijepih i slabovidnih Šibensko-kninske županije, pri Društvu sportske rekreacije slijepih i slabovidnih škž, nastupili su u pikadu za slijepe, pikadu za slabovidne i šahu, a u Šibenik su donijeli lijepe vijesti.

Zlatom se, naime, okitio Joso Bagić koji je osvojio prvo mjesto u pikadu, A kategoriji slijepih, dok je Darko Juras, inače tajnik Udruge slijepih Šibensko-kninske županije u B kategoriji slabovidnih osvojio treće mjesto.

pikado turnir

sah

Na natjecanju su nastupili i Tihomir Jurković, Čedomir Todorović i Damir Troskot, a ‘zlatnog’ i ‘brončanog’ pitamo koliko se često natječu, kako izgledaju pripreme, te tko Društvu sportske rekreacije slijepih i slabovidnih financijski pomaže.

– Sport je naš vid opuštanja i relaksacije, pikado i šah često igramo, tako da smo za natjecanja uvijek praktički spremni. To nije jedino natjecanje za slijepe i slabovidne koje se na državnoj razini organizira, ali iskreno, jedva čekamo da se 2018. Dalmatinske igre održe u Šibeniku. 4500 kuna koštao nas je samo prijevoz, a tu je i smještaj, naravno – nabrajaju Juras i Bagić koji su ove godine od Županije dobili 2000 kuna, Općina Primošten sufinancirala je njihove sportske aktivnosti s 3500 kuna, a Zajednica sportova Grada s – nula kuna.

udruga-slijepih

Zašto je to tako doznali smo od Daria Kulušića, tajnika Zajednice sportova Grada Šibenika.

– Naravno da podržavamo i pratimo rad svih sportskih udruga, pogotovo kada su u pitanju osobe s invaliditetom. Međutim, u proračunu je ove godine za poticanje sportskih aktivnosti udruga predviđeno čak 100 tisuća kuna manje, a prioritet imaju udruge-članice Zajednice sportova, ove godine njih 37.

Društvo sportske rekreacije slijepih i slabovidnih to još uvijek nije, a koristim priliku da im čestitam na odličnom uspjehu i da ih potaknem da što prije apliciraju potrebnu dokumentaciju kako bi se učlanile u Zajednicu – objašnjava Dario Kulušić, dodajući da ovo ne znači da samo članovi dobivaju novčani poticaj, ali zbog pomanjkanja sredstava tako je ove godine odlučeno.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.