Grad izdvaja skoro milijun kuna za kante i kontejnere za razvrstavanje otpada

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio je Odluku o odabiru korisnika sredstava za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme prema kojoj su Gradu Šibeniku odobrena sredstva za nabavu kanti i kontejnera za skupljanje komunalnog otpada na području Grada Šibenika u visini od 40 % procijenjene vrijednosti predmetne komunalne opreme.
„Nastavljamo uspješnu suradnju s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te šparamo sredstva gradskog proračuna. Nabavka ove komunalne opreme je daljnji korak prema uspostavi sustava gospodarenja otpadom po europskim principima. Naši sugrađani će se morati malo naviknuti na primarno razvrstavanje otpada, ali će nam zato Šibenik biti čišći i još ljepši.“, kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.
Procijenjena vrijednost komunalne opreme, koja uključuje 1200 spremnika za primarnu selekciju za kućanstva, 200 spremnika za primarnu selekciju za stambene zgrade te 2 press kontejnera iznosi 976.875,00 kuna.

Nabavom predmetne komunalne opreme omogućit će se učinkovitije gospodarenje otpadom u skladu s osnovnim načelima Zakona o zaštiti okoliša i Zakona o održivom gospodarenju otpadom, te ciljevima Strategije gospodarenja otpadom Republike Hrvatske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.