Grad Šibenik konačno kreće s projektom opsežnog uređenja plaže Rezalište

Nakon što je okončano uređenje plaže Banj i tamošnjeg ugostiteljskog objekta, Grad Šibenik kreće u novu investiciju na gradskim plažama. Riječ je o projektu uređenja brodaričke plaže Rezalište koja bi konačno trebala poprimiti ljepši izgled s obzirom da je riječ o jednoj od većih plaža u Šibeniku. U tijeku je ucrtavanje plaže u zemljišne knjige jer se uspostavilo kako Rezalište uopće nije upisano u katastar.

-Preklopili smo katastarski snimak sa geo foto snimkama i ispostavilo se da zapravo cijela plaža Rezalište ne postoji u zemljišnim knjiga jer kada je rađen katastarski snimak nasip uopće nije postojao. Dakle, prvo što moramo napraviti je plažu ucrtati u katastar i dati joj prefiks pomorskog dobra i taj smo postupak pokrenuli prema Ministarstvu pomorstva – govori dogradonačelnik Danijel Mileta dodajući kako je riječ o postupku koji će potrajati, no njegova brzina rješavanja ovisit će ponajprije o upornosti gradske administracije.

Kako će u budućnosti izgledati brodarička plaža za sada je u idejnoj fazi. Ono što Mileta napominje jest kako je Gradu ovim projektom u fokusu isključivo 400 metara plaže, odnosno prostor od mulića u blizini objekata Fjaka i No Stress pa sve do punte nasipa.

rezaliste_plan

Ideja je da se iza plaže uredi parkiralište,zatim prostor za moguće sportske sadržaje, a uredio bi se i zeleni pojas s tamarisima kao svojevrsna zelena barijera između ceste i plaže.

Parlalelno s ucrtavanjem u zemljišne knjige, Grad radi i na donošnju Detaljnog plana uređenja.

-Razmišljamo o tome na koji način donijeti DPU, ali da samo uređujemo javno dobro, a da ne diramo u privatne terene u zaleđu plaže. Ne želimo ljudima definirati nešto što oni ne žele. Postoji opcija, no to još nije sigurno, da stavimo van snage taj trokut, ali opet gledamo da tamo ne bude bilo što – otkriva dogradonačelnik koji je nedavno osobno posjetio Rezalište ta razgovarao s iznajmljivačima o glavnim problemima koji postoje na toj gradskoj plaži.

-Smatram da je plaža dobro uređena, ima tuševe, kabine za presvlačenje, no  ima nekoliko neuglednih kućica koje treba unficirati. Te kućice imaju koncesijska odobrenja da mogu pružati turističke usluge. One su glavni problem,a  jedna od ideja je da se maknu te da se napravi plažni objekt koji će sadržavati WC i sve sadržaje koje jedna plaža treba imati. Taj objekat svakako ne bi bio glomazan kao onaj na Banju, već jednostavan i estetski lijep. Ali naglašavam sve je to ideja, mi intenzivno zadnjih 15 dana o tome razmišljamo kako će se to izvesti – Mileta.

rezaliste_plan2

Što se pristupnog puta plaži tiče, koji je trenutno potpuno neuređen, gradski UO za imovinsko-pravne poslove dobio je zadatak da utvrdi jesu li tamošnja dva puta postala javno dobro uslijed dugotrajne uporabe ili su u privatnom vlasništvu. Ako su postali javno dobro Grad će ih ucrtati i urediti, a ako prolaze preko privatnih parcela tu Grad ne može ništa, poručuje dogradonačelnik.

Što se tiče dijela obale od nasipa prema Podsolarskom, njega se obvezala urediti Zagreb montaža.

-Taj je dio priče već ucrtan kao pomorsko dobro i Zagreb montaža se obvezala da će napraviti jedno rješenje za tu plažu i oni na tome rade – kaže Mileta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.