Gradonačelnik Burić primio Igora Shamisa:’TLM je ključan za Šibenik i njegove ljude’

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić danas je u posjet primio ruskog poduzetnika Igora Shamisa, novog vlasnika TLM Holding d.o.o., u čijem sastavu su i Tvornica valjanih proizvoda (TVP) i Tvornica prešanih proizvoda (TPP), uključujući tvrtku Adrial d.o.o. Razgovarali su o Shamisovim planovima za ponovno podizanje nekadašnjeg industrijskog simbola Šibenika na noge i rješavanjem problema milijunskih dugova nagomilanih tijekom posljednjih godina.

Gradonačelnik Burić istaknuo je značaj TLM-a za lokalnu zajednicu i Šibenik te izrazio vjeru da će novo vodstvo napokon dovesti u red poslovanje tvrtke.

-Nema jakog Šibenika bez jakog TLM-a; rad ove tvornice izravno se reflektira na gradski proračun, gotovo da i nema šibenske obitelji a da neki njezin član nije radio ili radi u TLM-u, stoga nam je iznimno stalo do onoga što se s njom događa. Držim da je uz turizam, koji se snažno razvija u Šibeniku, potrebno iskoristiti i ostale šibenske potencijale kako bi grad nastavio zacrtanim putem napretka. Pored gospodarskog, TLM ima i povijesni značaj za Šibenik jer su njegove hale othranile nekoliko generacija mojih sugrađana- rekao je prilikom sastanka Burić..

Igor Shamis kratko je predstavio svoj dosadašnji rad, koji je u proteklih dvadeset godina vezan za metaluršku industriju i vlasništvo nad nekoliko tvrtki.

-TLM je vrlo perspektivan, ali i težak  projekt ako uzmemo u obzir opterećenje dugovima od skoro 53 milijuna eura i brigu za oko 700 zaposlenika. Upravo zato administracija tvrtke ima nekoliko zadaća koje ćemo rješavati korak po korak. Zasada mogu reći da smo pokrenuli proizvodnju, ovaj mjesec planiramo proizvesti oko 2,5 tona, a sljedeći već 4-5 tisuća tona gotovog proizvoda- istaknuo je Shamis, pri tom pohvalivši stručnost ljudi koje je zatekao u šibenskoj tvornici.

Gradonačelnik Burić upoznao je novog vlasnika TLM-a s razvojnim projektima Grada Šibenika, kako onima u tijeku, tako i onima čija realizacija je u planu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.