Gradski čelnici tvrde: Povećanje poreznih olakšica proračunu će izbiti 18 milijuna kuna

Najavljena Vladina porezna reforma i povećanje poreznih olakšica Gradu Šibeniku prouzročit će gubitak od 18 milijuna kuna, još jednom su danas ponovili predstavnici aktualne gradske vlasti na sjednici Gradskog vijeća. Iako pročelnica za financije Senka Ramljak priznaje kako ta brojka nije egzaktna uvjerena je kako gubitak za gradski proračun neće biti manji od 15 milijuna kuna što su joj, dodaje, potvrdili i na sastanku u Ministarstvu financija. 

-Grad Split čiji je proračun težak 800 milijuna kuna, a na porez na dohodak otpada 364 milijuna kuna nova porezna reforma značit će gubitak od 70 milijuna kuna, dok će riječkom proračunu uzeti 40 i nešto milijuna kuna. Nemoguće je da Grad Šibenik na proračun od 200 milijuna kuna izgubi samo dva do četiri milijuna kuna – kazala je Ramljak osvrćući se na jučerašnje izjave čelnika gradskog SDP-a Franka Vidovića i Joška Šupe koji su iznijeli podatak da će najavljeno povećanje neoporezivog dijela plaće radnicima gradskoj blagajni odnijeti maksimalno četiri milijuna kuna

Gradski čelnici od Gospodarske komore u Šibeniku zatražili su da im dostave točan broj zaposlenih i prosječnu plaću zaposlenih u Šibeniku nakon čega će se znati u lipu točna brojka, poručila je Ramljak. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.