Gradsko vijeće odobrilo: Grad kreće s izradom novog GUP-a

Gradski vijećnici jednoglasno su danas usvojili cjelovite izmjene GUP-a ili, kako ih aktualna gradska vlast voli zvati, novi GUP. Naime, na taj način Šibenik će konačno krenuti u proceduru izrade nove generalne planske dokumentacije koja se nije mijenjala od 1988. godine.

Važeći GUP grada izrađen je zastarjelom tehnologijom i na kartografskoj podlozi iz 70-ih godina te je neprimjeren današnjoj tehnologiji izrade.

Na donošenje novog GUP-a, podsjetimo, grad Šibenik čekao je dugih 12 godina s obzirom da je 2001. godine započela procedura izmjena GUP-a, no niti jedan saziv Gradskog vijeća nije ga usvojio. Pročelnica za prostorno uređenje Madlena Dulibić još jednom je podsjetila kako su gradski čelnici morali ići s ‘cjelovitim izmjenama’ GUP-a jer prema novom zakonu niti jedan plan u Hrvatskoj ne može se donijeti bez da se prvotno donese Državni plan prostornog.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.