Grubić o sv. Ivanu: Ovo je dokaz da ljubav prema gradu može sve!

Osobito sretni zbog odluke SAFU-a o dodjeli bespovratnih sredstava za uređenje tvrđave sv. Ivana su u Društvu za zaštitu kulturnih vrijednosti grada Šibenika Juraj Dalmatinac.
Predsjednik Društva Nikola Grubić zahvalio se putem Šibenskog portala svim sudionicima ovog projekta, kojem su veliki obol dali i članovi Jurja Dalmatinca.
– Možemo slobodno kazati kako je i Društvo imalo krucijalnu ulogu u ostvarenju ovog projekta, što je dokaz da se ljubavlju prema gradu može učiniti mnogo toga. Društvo je u projektu sv. Ivana, kao i u projektu revitalizacije tvrđave Barone, iznijelo projektnu dokumentaciju od početka do kraja, omogućivši tako uspješnu aplikaciju na fondove Europske unije – kazao je Grubić. Predsjednik Društva Juraj Dalmatinac prisjetio se trenutaka koji su mogli dovesti do kraha projekta, ali su zahvaljujući upornosti Šibenčana problemi riješeni.
– Jedan od najvećih problema dogodio se zbog činjenice da Grad nije vlasnik sv. Ivana, pa je u DUUDI-ju trebalo izlobirati da se objekt dade na upravljanje gradu. Sjećam se 2013. godine, predstavnici Društva i tadašnje gradske uprave nisu htjeli izići iz ureda DUUDI-a bez potvrde za sv. Ivana – navodi Grubić.
grubic
Društvo je, podsjetimo, izlobiralo sredstva i za izradu idejnog i izvedbenog projekta sv. Ivana, u srpnju 2013. godine održalo je i javnu tribinu na kojoj su saslušavani stavovi Šibenčana o budućoj namjeni tvrđave, izradili su i 3D model budućeg izgleda šibenske fortice, a lani su, u suradnji s Muzejom grada Šibenika i još nekim tvrtkama, okupili 370 volontera koji su radili na arheološkim iskopavanjima na tvrđavi, koja su bila uvod u ovaj dugo očekivani projekt.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.