HNS-ov Lambaša ‘opleo’ po gradskoj upravi i pita se gdje su božićnice za socijalno ugrožene Šibenčane

Tema današnje konferencije vijećnika HNS-a u Gradskom vijeću Grada Šibenika, Draška Lambaše i Ranke Grubišić, predsjednice ženske inicijative županijske organizacije HNS-a bio je proračun Grada Šibenika za 2016. godinu, a javnosti se Lambaša, zbog nemogućnosti dolaska na sjednicu koja će se održati iduće srijede, odlučio obratiti ovim putem.

Ono što je, prolazeći kroz točke, poručio gradskoj upravi jer, kako je rekao, u srijedu neće moći, bilo je, između ostalog, povećano zaduženje Grada, nekontrolirano zapošljavanje u upravi grada i smanjenje socijalne pomoći za 1,1 milijun kuna.

– Grad Šibenik se u 2014. godini zadužio za 20 milijuna kuna, što će se pokrivati u razdoblju od 2016. do 2021. godine, iz čega proizlazi da će dug vraćati – buduća vlast. Umjesto da traže ulagače i tako dolaze do novca, oni se još više zadužuju.

Nadalje, zaposlenih je u gradskoj upravi sve više, a ne možemo se ne zapitati zašto nikome nije palo na pamet podijeliti božićnice socijalno ugroženim Šibenčanima? – poručio je Draško Lambaša.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.