HNS: Župan Pauk devet godina ništa nije radio za brzu cestu do Knina

Na učerašnju pres konferenciju župana Gorana Pauka, na kojoj je napomenuo kako kako HAC ne daje ni kune za brzu cestu Šibenik-Drniš-Knin, reagirao je i šibenski HNS. Priopćenje koje potpisuju Petar Mišura i Vlatka Duilo prenosimo u cijelosti:

Tko o čemu, župan Pauk, usput, punih devet godina na toj časnoj i počasnoj funkciji, o brzoj cesti Šibenik-Drniš-Knin-granica BIH. Da je funkcija počasna , župan je doslovno shvatio i u skladu s tim se ponaša. Osim prigodnog pojavljivanja i obraćanja javnosti , stanovnicima odavna devastirane, jedne od najsiromašnijih županija, župan nema konkretnih pripremljenih projekata koji bi bar preokrenuli čitav niz negativnih trendova. Priželjkujemo bar promjenu trenda jer smo svjesni da , župan niti zna kako pokrenuti županiju,niti može jer nema ideje, niti pripremljenih projekata.  I tako se iz višegodišnjeg sna probudio naš župan i oglasio, na tzv. prometnoj presici, nakon što su Hrvatske ceste, u mandatu  vlade Kukuriku koalicije, izradile idejni projekt i ubrzo će ishodovati lokacijsku dozvolu, u čiju pripremu je uloženo 12 mil. kuna. U 2015. god. u planu nabave su predviđena 1,9 mil. kuna za kninsku obilaznicu i 2,2 mil.kuna za drnišku obilaznicu za pripremu i izradu projektne dokumentacije. Goran Pauk je bio župan šest godina dok je na vlasti u RH bio HDZ, a brza cesta je bila projekt o kojem se progovaralo samo u svrhu dobivanja izbora i podrške birača na području Drniša i Knina. Pitamo se zašto tada nije prozivao Hrvatske ceste i resorno ministarstvo nakon što  nisu ispunili obećanje dano stanovnicima Šibensko-kninske županije.

Da se podsjetimo:

“Dana, 23. siječnja 2007. godine Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, u pratnji Zdravka Livakovića, državnog tajnika za razvitak, Stjepka Bobana predsjednika Uprave Hrvatskih cesta, te domaćina Gorana Pauka župana Šibensko-kninske županije,svečano je otvorio radove na tunelu Ploča koji je sastavni dio buduće brze ceste Šibenik-Drniš-Knin.

Uz spomenute visoke goste, ovom svečanom otvorenju radova na tunelu nazočili su još i gradonačelnica Šibenika Neda Klarić sa suradnicima, gradonačelnica Knina Josipa Rimac i njen zamjenik Tomislav Vrdoljak, gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev te predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ante Kulušić. Prilikom svečanog otvaranja ministar Kalmeta je istaknuo: “Najkasnije za tri godine bit će dovršena brza cesta Šibenik-Drniš-Knin, prometnica čija se gradnja zagovara unatrag 30-tak godina.

Ovaj tunel, koji je dug 360 metara i koji je najzahtjevniji dio trase buduće brze ceste, koštat će 89 milijuna kuna, a završetak istog predviđa se do polovice lipnja ove godine. Već se pripremaju projekti za nastavak radova u pravcu Drniša i Knina, gdje će između ostalog biti potrebno izgraditi most preko rijeke Čikole. Najkasnije za tri godine izravno će se iz šibenske luke do Knina te dalje do granice sa susjednom Bosnom i Hercegovinom osjetno skratiti putovanje ljudi i roba što će u budućnosti biti od velike važnosti za razvoj Šibensko-kninske županije”. Radovi na tunelu i dionici do Tromilje povjereni su zagrebačkoj Hidroelektri i Poduzeću za ceste u Splitu.

Odgovor je jednostavan,bliže se parlamentarni izbori, pa će naš župan malo češće i više progovarati o potrebama i problemima zaleđa županije,kao i u siječnju 2007.  god. u kojoj su održani parlamentarni izbori. Zasigurno će  i koji put drniški i kninski kraj počastiti i svojim dolaskom, pa u izbornoj godini smo. Što se tiče projekata od strane Šibensko-kninske županije i sredstava koja će za tu namjenu biti utrošena u 2015., radi se o svega 1,5 mil. kuna  od  116 mil. kuna županijskog proračuna za 2015. god. Sredstva su predviđena za čišćenje i najosnovnije radove  uređenja tvrđave Svetog Nikole. I to je sve od  župan Pauka za 2015. god. Stoga se pitamo, koga župan može prozivati i za što može prozivati? Neka građani prosude sami.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.