‘Hodajući kolegij’ dobio najprestižniju svjetsku PR nagradu!

Hodajući kolegij gradonačelnika Šibenika osvojio je prestižnu svjetsku PR nagradu u kategoriji odnosi s javnošću u javnom sektoru. Projekt grada Šibenika našao se među svjetskom PR elitom, a nagradu će Gradu Šibeniku uručiti IPRA, Međunarodna udruga za odnose s javnošću.

Dodjela nagrada IPRA Golden World Awards for Excellence (GWA) održat će se u Johannesburgu 28. rujna.

hodajuci kolegij crnica

 

– U Gradu Šibeniku posebno se ponosimo projektom hodajućeg kolegija koji nam je omogućio da na licu mjesta porazgovaramo s našim sugrađanima o problemima koji ih muče u njihovim četvrtima. Mogu reći da nam je on uveliko pomogao u našem radu te da smo već riješili mnoge komunalne i ine probleme koje smo ovim putem detektirali. Upravo je to ono što ovaj projekt čini još vrjednijim, a drago mi je da je svjetska struka dodjelom ove nagrade to i potvrdila –  izjavio je gradonačelnik Željko Burić.

Pročelnica Ureda gradonačelnika Ana Gojanović-Rakić, koja je ujedno i nositeljica projekta i autor prijave za GWA, ističe kako je praksa hodajućeg kolegija poboljšala internu komunikaciju između zaposlenika šibenske gradske uprave te podignula učinkovitost njihova rada.

-Vjerujem kako je IPRA-in žiri prepoznao koliko ovaj projekt doprinosi transparentnosti rada gradske uprave, posebice u odnosu prema građanima, mjesnoj samoupravi i predstavnicima medija. Ovim projektom oni su naši sugovornici pod jednakim uvjetima; kroz otvorenu komunikaciju mogu pitati, predlagati, kritizirati i to na licu mjesta, odnosno lokaciji koja je predmet obilaska hodajućeg kolegija. Doslovce dolazimo pred njihov kućni prag kako bi ih poslušali i pokušali riješiti njihove, odnosno naše zajedničke, gradske,  probleme- istaknula je Gojanović-Rakić.

hodajuci kolegij subicevac

IPRA je vodeća je globalna udruga stručnjaka za odnose s javnošću kojoj je cilj unapređenje struke te poticanje otvorenih i transparentnih komunikacijskih aktivnosti i razvoja etičnosti. Postavljene ciljeve IPRA ostvaruje kroz mnoge aktivnosti; organizacijom intelektualnog vodstva na globalnoj razini, razmjenom profesionalnog iskustva, edukacijom novih članova kao i kontinuiranim nagrađivanjem najboljih programa u odnosima s javnošću kroz IPRA Golden World Awards for Excellence.

Projekt Hodajućeg kolegija, podsjetimo,  dobitnik je glavne nagrade – Grand Prix -Hrvatske udruge za odnose s javnošću u javnom sektoru za 2013. godinu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.