I SLUŽBENO JE: Šibenska bolnica za dva mjeseca dobiva novi CT uređaj!

Opća bolnica Šibenik za dva mjeseca dobit će novi CT uređaj s minimalno 16 slojeva po rotaciji, potvrđeno nam je u Ministarstvo zdravlja. Nakon godina i godina čekanja, životno ugroženi pacijenti u šibenskoj bolnici konačno će važne pretrage vršiti na novom aparatu.

Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave početkom travnja odbacila je žalbu tvrtke Siemens koja je uložila prigovor na postupak nabave CT uređaja čime je i službeno okončana procedura oko dolaska ovog važnog aparata u šibensku bolnicu.

ZAGREBAČKI MEDICOM

-Ministarstvo zdravlja će 13. travnja 2015. godine sklopiti Ugovor o javnoj nabavi s odabranim ponuditeljem Medicom d.o.o. Zagreb. Sukladno Ugovoru, tvrtka Medicom d.o.o. obvezna je  izvršiti u  roku od  60 dana od zaprimanja obavijesti Ministarstva zdravlja kao naručitelja da je prostor u zdravstvenoj ustanovi na  mjestu isporuke CT uređaja, spreman za isporuku, montažu i stavljanje u punu funkciju uređaja – odgovoreno nam je Ministarstva zdravlja.

S radošću je ovu vijest primio i sanacijski upravitelj dr. Ante Županović.

-Istina je, konačno je ovaj dugogodišnji problem riješen. Šibenik će kroz dva-tri mjeseca dobiti novi CT uređaj, uredit će se prostor na kojem će biti postavljen. Naši najteži i životno ugroženi pacijenti više neće putovati u Split i Zadar – kazao nam je Županović.

Podsjetimo, postojeći CT uređaj je u OB Šibenik instaliran 2002. godine što znači da je star gotovo 13 godina. Izvan funkcije je bio u više navrata što je liječnicima u šibenskoj bolnici itekako otežavalo posao, a kako je pisao Šibenski tjednik i Šibenski portal, samo tijekom 2014. godine bio je izvan funkcije 41 dan!

Ministarstvo zdravlja nekoliko je puta raspisivalo natječaj za nabavu novog CT uređaja u Šibeniku, a svi su neslavno završili do ovog posljednjeg iz veljače 2014. godine koji je rješenjem Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave od 2. travnja okončan na korist svih šibenskih pacijenata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.