Iako zona Podi djeluje već godinama, Gradsko vijeće tek sada donosi odluku o njezinom osnivanju

Iako šibenska poduzetnička zona na Podima funkcionira već godinama, Gradsko vijeće odluku o njezinom osnivanju donijet će na idućoj sjednici najavljenoj za 24. srpnja. Naime, prema izmijenjenom Zakonu o poduzetništvu, sve poduzetničke zone moraju imati eksplicitan dokument po kojem ih osniva gradsko vijeće nadležno za područja unutar kojeg djeluju. Time će se zona Podi upisati u jedinstveni registar poduzetničke infrastrukture pri Ministarstvu poduzetništva i obrta.

-Do sada su nam bili dovoljni dokumenti o ustroju zone kroz prostorne planove, Urbanistički plan uređenja zone te dokument o osnivanju tvrtke Podi Šibenik koja zonom upravlja. Međutim, zakon se promijenio 2014. godine te se od svih zona u Hrvatskoj traži da se usklade i unificiraju kroz spomenuti registar – kazao nam je direktor tvrtke Podi Šibenik Jakov Terzanović.

podi jakov terzanovic4-josipa310114 (2)

Bez upisa u jedinstveni registar, pojašnjava Terzanović, Podi ne bi mogli aplicirati na državne potpore i sredstva fondova Europske unije.

Donošenju odluke o osnivanju zone Podi prethodilo je katastarsko snimanje 5,5 milijuna m2 prostora na kojima ova poslovna zona djeluje.

-Trebalo je identificirati preko 300 čestica, utvrditi njihovo vlasništvo, no sve smo to uspjeli riješiti – zaključuje Terzanović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.