Igor Shamis i danas uvjerava novinare: Ako TLM ode u stečaj to neće niti mojom krivnjom

Nakon što su vjerovnici šibenskog TLM Aluminiuma u utorak na Trgovačkom sudu u Zagrebu odbili izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja koji je predstavljen od strane Igora Shamisa, vlasnika te tvrtke, na današnjoj konferenciji ruski je poduzetnik imao potrebu razjasniti određena pitanja.

-Dragi moji prijatelji, naši sastanci sve su češći – rekao je Shamis na samom uvodu dodavši da je to sasvim u redu obzirom da se radi o temi koja je važna za cijelu Hrvatsku. Da je proceduru važno znati Rus se slaže, ali ističe i neke stavke koje su, prema njegovim riječima, novinari očito ‘propustili’. Naime, iako je u većini medija objavljeno da Valjaonicama  predstoji stečaj, Shamis tvrdi da to još uvijek nije tako, a konačan će se odgovor znati kada se Ministarstvo financija očituje o četiri žalbe vjerovnika.

-Tvornica ne ide u stečaj. Većina vjerovnika, istina, nije prihvatila plan, ali o tom pitanju odlučuju, ne samo vjerovnici, već Trgovački sud i Vlada RH –rekao je Shamis istaknuvši nekoliko puta tijekom konferencije da je on dao sve od sebe, ali vremena je, tvrdi, imao premalo. Također, poručio je da je naišao na ljude s kojima više ne bi volio poslovati, a to što nije uspio napraviti sve što je trebao i htio, nije njegova krivnja. On će se i dalje truditi pružati najbolje od sebe za spas TLM-a, ali ako vjerovnici odluče da je Impolovo viđenje razvoja TLM-a bolje rješenje, povući će se i isto tako poželjeti – sve najbolje.

– S velikim poštovanjem tretirao sam svakog radnika, što u medijima nije uvijek bilo tako i prikazano. Često su moje namjere bile krivo interpretirane u medijima, ali vam se zahvaljujem u nadi da ćete ubuduće biti više objektivni. Ne zaslužujem napade, ali – bilo pa prošlo. Nadam se da će TLM-ovoj krizi uskoro doći kraj – poručio je danas Shamis predstavnicima medija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.