IGRA GLUHIH TELEFONA: Gradonačelnik dao kafićima dozvolu raditi do četiri ujutro, policija ga izignorirala

Malo je noći kad se u Šibeniku na istom mjestu nađe toliki broj ljudi.

Badnjak, Nova godina, pokoja utakmica i Šibenska fešta. Sinoć se u gradu skupilo ljudi koliko nije od Nove godine,  ali teško se moglo pronaći zadovoljnog čovjeka.

Na šibensku feštu, noć kad bi  riva trebala biti meka zabave i dobrog raspoloženja, kad bi kafići, slijedeći logiku uspješnog ugostiteljstva i turizma u kojeg se ufamo, trebali raditi dok ima gostiju, policija je glazbu ugasila oko dva sata ujutro, ignorirajući dozvole za puštanje iste do četiri sata koje su ugostitelji dobili od gradonačelnika Željka Burića.

Također, gradonačelnik je  donio i zaključak o dozvoljenom prekoračenju razine buke na cijeloj obali  s noći 18. na 19. lipnja te ga uputio  policiji i ugostiteljima. Ipak, bez obzira na zeleno svijetlo prvog čovjeka Šibenika, policija je ugasila glazbu ispred Azimuta već u dva sata ujutro, ignorirajući dozvole koje su dobili šibenski ugostitelji, a buka se nije čula ni u dolačkim kafićima.

Iz gradske uprave stiglo je priopćenje kojim Grad pere ruke od poteza ‘nasilnog’ gašenja Šibenske fešte. Prenosimo:

Gradonačelnik Grada Šibenika, Željko Burić je u petak, 17. lipnja 2016. donio novi zaključak o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u Šibenskoj noći, s 18. na 19. lipnja, prema kojem svi ugostitelji mogu raditi, a i puštati glazbu na ovorenom do 4 sata ujutro. Takav zaključak donesen je u dogovoru s Turističkom zajednicom grada Šibenika, a nakon brojnih zahtjeva šibenskih ugostitelja. Taj zaključak, kao i onaj o dozvoljenom prekoračenju razine buke na cijeloj obali, također do 4 sata ujutro, poslani su u petak 17. lipnja u jutarnjim satima s telefaxa Gradske uprave Policijskoj upravi, kao i nadležnim inspekcijama , o čemu postoje potvrde. Time je izvan snage stavljen raniji zaključak gradonačelnika, po kojem ugostiteljski objekti mogu raditi do 4 sata ujutro, a glazbu na otvorenom puštati do 2 sata, kako je bilo lanjske godine. Dakle, Grad je pravodobno donio sve potrebne zaključke i o njima, također pravodobno, obavijestio i policiju, i inspekcije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.