Informatičku opremu za proširenu stvarnost tvđave Barone isporučit će tvrtka SPAN

Informatičku opremu za proširenu stvarnost: naočale za proširenu stvarnost s platformom i interaktivni stol, šibenske tvrđave Barone, čija revitalizacija je u tijeku, isporučit će tvrtka SPAN d.o.o. iz Zagreba.

Ukupna cijena opreme iznosi 485.101,00 kn, te je oslobođena PDV-a obzirom da se radi o ugovoru u sklopu EU projekta. Rok isporuke i instalacije za opremu je 15.10.2015. godine, a rok obuke za istu je 01.11.2015. godine.

Inače, informatička oprema za proširenu stvarnost tvrđave Barone kategorizirana je u 3 grupe: prva grupa obuhvaća virtualne interaktivne kioske, druga spomenute naočale za proširenu stvarnost s platformom i interaktivni stol, a treća audio-video opremu i WLAN paket.

Idejno rješenje uređenja tvrđave Barone uključuje restauraciju, revitalizaciju i održivo korištenje ovog spomenika kulturne baštine. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1.385.645,00 €, od kojih EU projekt sufinancira s milijun EURa, što je ujedno i najveći iznos koji se mogao odobriti, dok će preostali dio sredstava osigurati Grad Šibenik.

tvrdjava

tvrdjava1
Prema idejnom projektu na tvrđavi Barone će se nalaziti visokotehnološki muzej koji koristi augmented reality tehnologiju (u slobodnom prijevodu – tehnologiju „proširene stvarnosti“) za prezentaciju „postava“. Tako posjetitelji putem smart-phonea, tableta (ili u budućnosti AR naočala) mogu promatrati i istraživati sadržaje iz bogate šibenske povijesti. Posebna atrakcija bit će pogled s vidikovca na panoramu Šibenika kakav je bio u 17. stoljeću.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.