INFORMATIZACIJOM DO UŠTEDA: Šibenski gradski vijećnici od sutra će raditi na tablet uređajima!

Svim gradskim vijećnicima i pročelnicima gradskih upravnih odjela sutra će biti uručeni tablet uređaji. S ciljem racionalnijeg poslovanje te informatizacije Gradske uprave i Gradskog vijeća te kako bi se omogućile znatne uštede u dostavi materijala za sjednice GV-a nabavljeno je 35 tablet uređaja.

 -Prije nego što smo odlučili krenuti s nabavom uređaja, izradili smo i izračun četverogodišnjih troškova za sjednice Gradskog vijeća, te se pokazalo kako ćemo radom „bez papira“ uštedjeti gotovo 86 tisuća kuna. U izračun smo uzeli u obzir troškove nabave papira za tiskanje materijala (20.000 kuna), preko tinte (58.000 kuna), CD i poštarina (13.000 kuna), 500 radnih sati za tiskanje i otpremu materijala (11.000 kuna), do amortizacije fotokopirnog uređaja (22.000 kuna) što je ukupno 124 tisuće kuna, dok nas 35 uređaja stoji 38 tisuća kuna – kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak smatra kako će se kroz modernizaciju alata za rad vijećnicima biti omogućena brža i kvalitetnija dostava materijala, a time i podignuta efikasnost u radu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.