INICIJATIVA STANOVNIKA BRODARICE I KRAPNJA: Kvalitetnija turistička infrastuktura

‘Radi kvalitetnije i sustavne brige o javnoj turističkoj infrastrukturi , radi jačanja prihoda i ponovnog ulaganja u mjesto Brodarica i Krapanj, građani, udruge i svi zainteresirani javni dionici pokreću inicijativu prema Gradu Šibeniku za Razvojno partnerstvo u pokretanju uređenja i razvoja mjesta te za sljedeće aktivnosti koje omogućavaju provedbu novih razvojnih projekata, te konstantno održavanje i uređenje javnih površina u Krapnju i Brodarici: 1. Preuzimanje javne turističke infrastrukture u Brodarici i Krapnju prema Zakonu o TZ i sukladno Pravilniku o javnoj turističkoj infrastrukturi. Preuzimanje je potrebno radi učinkovitog lokalnog upravljanja sa našim lokalnim resursima i radi stalnog reinvestiranja u mjesto Krapanj -Brodarica, kako bi se kroz višegodišnje ulaganje prema programu MO, TZ, Zadruge i Udruga građana postigao primjereniji urbani standard i mjesto Krapanj i Brodarica postalo atraktivnije za dalji rast turizma i svih pratećih djelatnosti.

Preuzimanjem javne turističke infrastrukture ojačali bi se i prihodi TZ te bi se isti reinvestirali u javne površine preko Radne zadruge.Radna zadruga bi usklađivala program rada sa MO, TZ i sa komunalnim društvima grada Šibenika , kako bi održavanje i uređenje bilo dobro svakodnevno organizirano. 2. Osnivanje mjesne Radne zadruge Krapanj-Brodarica sa stalnim zaposlenicima radi svakodnevne brige za javne površine, uređenje i čišćenje ulica,obale te kreiranje i održavanje hortikulture . Stanovnici Krapnja i Brodarice žele sustavnu brigu o javnim površinama kroz cijelu godinu a ne samo ljeti, svi mještani plaćaju komunalije i čistoću cijelu godinu a ne samo ljeti, ovdje živi blizu 4 tisuće stanovnika kroz cijelu godinu a preko ljeta Brodarica i Krapanj prime preko 15 tisuća turista i svi žele ljepše i bolje javne površine i da se mjesto održava konstantno uredno i čisto. Sadašnji način održavanja je vrlo loš i neadekvatan , svodi se na povremene aktivnosti komunalnih društava u kojima kažu da gradski proračun uopće ne daje potreban novac za Krapanj i Brodaricu da te potrebe održavanja Krapnja i Brodarice nisu nikada u proračunu i da zato jednostavno nemaju novca. Međutim, svi mještani , firme i obrti uplaćuju novac u gradski proračun (npr:komunalna naknada, porez na dohodak, porez na promet nekretnina, prirez, naknade za legalizaciju objekata, komunalni doprinosi za nove objekte u izgradnji itd..) ali i pored toga ne dobijamo svi istu ili barem sličnu uslugu , mještani Krapnja i Brodarice nisu građani drugog reda i ne mogu čekati normalni standard u mjestu još 20 godina , nitko ovdje s takvim stanjem nije zadovoljan, zato želimo to promijeniti i na ispravan način poboljšat, a u prvom koraku barem osnovne komunalne lokalne usluge-čišćenje i uređenje javnih površina jer su građani to zaslužili i jer već dugi niz godina plaćaju te usluge koje nisunikada dobili!

Radna zadruga je pravna osoba koja može samostalno ili sa partnerskim tijelima i Gradom Šibenikom aplicirati i na fondove EU za razvojne i infrastrukturne projekte. Neosnivanjem radne zadruge i neaktivnošću lokalne zajednice prema razvoju , gubimo vrlo veliku mogućnost da u sljedećih 5-10 godina u potpunosti komunalno uredimo Krapanj i Brodaricu . Idemo zajedno naprijed, urediti Brodaricu i Krapanj , stvoriti uvjete za bolji život i rad, nova radna mjesta , pružiti mladim naraštajima uvjete za zapošljavanje i bolju budućnost, učiniti ovaj kraj atraktivnim za novi turistički zamah. Idemo to napraviti zajedno !! PODRŽIMO OVU GRAĐANSKU INICIJATIVU i POTAKNIMO TIME GRAD ŠIBENIK DA POSTANE STVARNI PARTNER U RAZVOJU BRODARICE I KRAPNJA jer novci svih građana su u našem zajedničkom gradskom proračunu i zato ne prihvaćamo pojašnjenje iz komunalnih društava da nemaju u svojim proračunima novca za Brodaricu i Krapanj, stoji na stranici Projektni EU Team Krapanj – Brodarica.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.