Ishodovana građevinska dozvola za sportski centar u Ražinama, gradit će se tijekom dvije godine

Grad Šibenik je ishodovao građevinsku dozvolu za sportsko-rekreacijski centar u Ražinama Donjim koji će se prostirati na 2175 m2 i sadržavati otvorene sportske terene te prateći objekt.

Sportski tereni na otvorenom su košarkaško igralište dimenzija 28 x 15 m, odnosno 420 m2, te nogometni kavez s umjetnom travom i čeličnom ogradom dimenzija 25 x 15 x 5 m, odnosno 375 m2.

razine_igraliste2

U pratećem objektu su predviđene dvije svlačionice te dva para sanitarnih prostorija s tuševima, ukupne građevinske bruto površine 86 m2. Svaka svlačionica je dimenzionirana za 20-ak korisnika. Prateći objekt sadrži i pomoćni prostor s kotlovnicom za pripremu tople vode putem solarnih kolektora koji su pozicionirani na krovu objekta.

Između sportskih terena je predviđen prostor za sprave za vježbanje na otvorenom, tzv. street workout. Ostatak površine je hortikulturno obrađen. Predviđena je i javna rasvjeta, te zasebni reflektori za sportske terene. Međusobna komunikacija između igrališta je popločana betonskom galanterijom.

Cijeli kompleks je okružen ogradnim zidovima, sportski tereni imaju zaštitne ograde, a ispred ulaza u centar je asfaltirana parkirna površina za 10 osobnih automobila.

-Nakon zamjene parketa i energetske obnove sportske dvorane Baldekin, sanacije krova, uređenja svlačionica i sanitarnih čvorova u sportskom centru Ljubica u Crnici, projekta postavljanja umjetne trave na pomoćnom igralištu nogometnog stadiona na Šubićevcu, te natječaja za energetsku obnovu sportskog objekta Miminac u Varošu u sklopu kojega će se u potpunosti preurediti suteren i pomoćne prostorije sportske dvorane, došao je red i na izgradnju sportsko-rekreacijskog centra u Ražinama Donjim. Raskrčili smo gradski teren, napravili projektnu dokumentaciju, ishodovali građevinsku dozvolu te ćemo kroz siječanj raspisati javni natječaj za izvođača radova prve faze centra –  kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Ukupna vrijednost radova je procijenjena na preko dva milijuna kuna, a radovi će biti podijeljeni u dvije faze, odnosno dvije proračunske godine.

U prvoj fazi će biti odrađeni grubi radovi okoliša i objekta, svlačionice te dio elektro i vodovodnih instalacija. Grubi radovi okoliša sadržavaju sve iskope, zemljane, betonske radove i nasipavanja, a ne obuhvaćaju asfaltiranja, kocke ni opremanje sportskih terena. Grubi radovi objekta podrazumijevaju izradu konstrukcije, pregrada, izolacije te krova sa limarijom, a ne obuhvaćaju obrtničke i završne radove. Vodovodne instalacije prve faze sadržavaju postavu razvoda cijevi i svu pripremu, a ne obuhvaćaju sanitarije objekta niti biojamu. Elektroinstalacije prve faze sadrže pripremu i razvod bez rasvjetnih tijela.

-Osim što istočni dio grada upravo dobiva kolektorski sustav, sljedeće godine startaju građevinski radovi na naša dva predizborna obećanja: plaži u Brodarici, neadekvatno nazvanoj Rezalište, te ovom sportsko-rekreacijskom centru. No, tu nećemo stati, i dalje se svim silama trudimo naći partnera u projektu rekonstrukcije i dogradnje osnovne škole Ražine, a engleskom investitoru koji na prostoru Gominjaka želi izgraditi luksuzno malo naselje, pružamo punu podršku – zaključio je Mileta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.