Iz Ministarstva službeno: Ministar Zmajlović prihvatio je ostavku Roberta Bobinca!

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović prihvatio je ostavku ravnatelja NP Kornati Roberta Bobinca, kao što je Šibenski portal i pisao ranije.
Službeno su ovo potvrdili iz ministarstva na naš upit, navodeći kako će se do provedbe natječaja i izbora novog ravnatelja, imenovati vršitelja dužnosti ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Kornati. Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović istaknuo je da je prioritet Ministarstva stavljanje svih parkova, pa tako i Nacionalnog parka Kornati, u funkciju održivog razvoja.
Iz ministarstva u odgovoru donose i izjavu ministra na ovu temu.
– To znači otvaranje parkova lokalnom stanovništvu i ulaganja u infrastrukturne projekte kojima ćemo omogućiti da parkovi postanu poluge razvoja krajeva u kojima se nalaze. To će morati nastaviti i novi ravnatelj koji će se birati nakon raspisivanja i provedbe javnog natječaja – navodi ministar Zmajlović.
Ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Kornati Robert Bobinac, sada se i službeno donosi u odgovoru, podnio je ostavku na funkciju ravnatelja iz osobnih razloga.

Ovim su odgovor dobili i murterski članovi inicijative koji su na peticiji za Bobinčev ostanak prikupili tek 210 potpisa.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.