Izmijenjen vozni red za Kaprije i Žirje u danima vikenda

Mjesni odbori otoka Kaprija i Žirja zatražili su od Agencije za obalni linijski pomorski promet izmjene reda plovidbe izvan sezone za trajektne i brzobrodske linije u danima vikenda, odnosno petkom i subotom. Neadekvatni vozni red stvarao je probleme otočanima i ovaj se problem već neko vrijeme pokušavao riješiti, a sada su od Agencije konačno i dobili zeleno svjetlo za tražene izmjene.

Što se trajektnog voznog reda tiče, trajekt će petkom i subotom isplovljavati iz luke Žirje umjesto u 15:00 sati isplovljavati kao i svakim radnim danom, u 17:45.

Izmijenjen je i red plovidbe brzog plovila na način da se petkom, umjesto dosadašnja dva polazno-povratna putovanja održava jedno polazno-povratno putovanje. Polazak iz Žirja je u 6:00 sati, a iz Šibenika u 18:00 sati. Subotom će se održavati dva polazno-povratna putovanja sa satnicom istovjetnom kao i utorkom, srijedom i četvrtkom.

Navedene izmjene primijenit će se od petka, 13. ožujka 2015. godine, a odnose se na izvansezonski plovidbeni red.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.