Jadranka Fržop postala pomoćnica ministra pomorstva, Josipa Rimac zamjenica ministra uprave?

Jadranka Fržop, pročelnica UO za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije, postala je pomoćnica ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića. Odluka o njezinom imenovanju donesena je na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade.

-Ovo je velika čast za mene, ali i izazov. To je sektor koji poznajem jako dobro i dat ću sve od sebe da napravim što bolje za sektor pomorstva, ali i Šibensko-kninsku županiju. Ovo je i velika potvrda svemu što smo dosada radili – kazala nam je novoizabrana pomoćnica ministra.

goran pauk  jadranka frzop

Fržop je za sada jedina šibenska predstavnica koja će participirati u Vladi Tihomira Oreškovića, no predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a Nediljko Dujić kaže da neće biti jedina.

-Ovo je samo početak jedne priče koju smo najavili. Mislim da je gospođa Fržop najbolji kadar za taj resor – kazao nam je Dujić. Naše pitanje, o kojima već duže kuloari govore, da će svoje mjesto u Vladi dobiti i Josipa Rimac i to ono zamjenice Ministarstva uprave, čelnik županijskog HDZ-a nije želio potvrditi, ali ni demantirati.

-Mi smo se već izjasnili da je gospođa Rimac stručna za određena područja i može obnašati određene poslove u Vladi. Rekao sam da je ona iskusna i radišna te zaslužuje svoje mjesto u sastavu nove Vlade – ističe Dujić.

Podsjetimo, za Rimac se govorilo kako bi mogla zasjesti u fotelju ministrice uprave, pa onda ministrice branitelja, ali za to navodno nisu bili predstavnici MOST-a.

zupanija2

Vlada će u narednih sedam dana konačno objaviti sve imena pomoćnika i zamjenika ministara.

Jesu li među njima Rimac ili možda Diana Dulibić, aktualna tajnica Grada Šibenik, koju također u Ministarstvo uprave ‘gura’ lokalni HDZ,  nije želio reći.

-O imenima ne želim. Ti će ljudi raditi i u ministarstvima koje je preuzeo MOST i nije u redu da govorim o tome prije nego što se dogovore s predstavnicima MOST-a. Ovaj primjer gospođe Fržopkoja je stručnjakinja za pomorsko dobro, pokazuje da Vlada inzistira na stručnosti i znanju, a to je put kojim ide i šibensko-kninski HDZ – poručuje Dujić.

Naslovna fotografija: Facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.