Jaka bura u Šibeniku, u nastavaku dana razvedravanje

Sinoć je na prijelazu dana preko naših krajeva prešla hladna fronta s kojem je započelo pritjecanje osjetno hladnijeg zraka. Zapuhala je jaka i olujna bura s maksimalnim udarima i do 90km/h koliko je izmjereno na AMP Šubićevac u 03:26h.

Očekivano oborine su bile slabe i uz obalu su se kretale od 2 do 5, na sjeveru županije 12 litara po metru četvornome. Slabe pojave grmljavine tijekom noći je bilo na otvorenom moru južnog dijela županije te na planinskom masivu Dinara.

Temperature zraka su sa prodorom bure snizile za 5 do 8°C te su se najniže vrijednosti uz obalu kretale od 6 do 7°C, u Zagori od 2 do 6°C.

Hladna fronta će u nastavku dana odmicati dalje na jug, a sa zapada kontinenta jačati će greben anticiklone. U narednim satima očekuje se raskidanje naoblake pa će u drugom dijelu dana prevladavati pretežno vedro vrijeme dok će bura biti u postupnom slabljenju. Temperature zraka će se kretati od 2 do 9°C.

U naredna dva dana očekuje se pretežno vedro vrijeme. Sutra će bura i tramontana dodatno slabiti, a u subotu će vjetar okretati na južne smjerove, sve kao uvod u novo pogoršanje vremena koje nastupa krajem vikenda te u prvoj polovici tjedna.

IZVOR: Šibenik meteo

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.