JAVIO SE VAKULA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje ostatak kišopada, pardon listopada

Iako se već sada za ovaj listopad može reći da je i “kišopad”, što će još jednom, nažalost, potvrditi i današnja kiša, a samo rijetko još i sutrašnja. U ovome ćemo tjednu spoznati mnogima ljepšu i svakako mirniju stranu jeseni, najavljuje u svom poznatom šaljivom stilu glavni HRT-ov meteorolog Zoran Vakula. Od sutra najavljuje stabilnije vrijeme

Prognoze su se ostvarile i ovaj je listopad u većini Hrvatske već sada najkišovitiji mjesec dosadašnjeg dijela godine. I bez kiše koja će gotovo posvuda padati danas, na istoku i jugu Hrvatske još i početkom utorka, a gdjegod vjerojatno i poneki dan u sljedećem tjednu.

Jedna od iznimaka je Dubrovnik, gdje je, unatoč ovomjesečnih gotovo 190 litara po četvornome metru, ove godine još uvijek najkišovitiji mjesec bio ožujak, s više od 250 litara.

Od sutra stabilnije, ali…

Već sutra će se diljem Hrvatske nastaviti razvedravanje koje će danas početi na sjevernom Jadranu, pa će u nastavku tjedna biti barem djelomice sunčano, na Jadranu i pretežno sunčano, uz buru, mjestimice umjerenu, pa i jaku.

Prognoze za sljedeće mjesece i dalje najavljuju iznadprosječnu toplinu, ponegdje i oborine, prognozira Vakula u svome tekstu na stranicama HRT-a.

Izvor: Net.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.