Jeste li znali da je Šibenik, nakon Zadra, proteklih godina iz državne blagajne ‘izvukao’ najviše novca za projekte?

Ako niste znali da je naš grad, odmah nakon Zadra, u razdoblju od 2010. do 2014. godine iz državne blagajne uspio dobiti najviše kapitalne pomoći, onda je gradonačelnik Burić – u pravu.

Naime, požalio se danas da se, s jedne strane, negativno konotirane, periferne vijesti stavljaju u prvi plan, kako među građanima, tako i u lokalnim medijima, a često se zanemaruju one dobre vijesti koje se na Krešimirov grad, sukladno tome i rad gradske uprave, odnose.

krapanj buric1

Podsjetimo, analiza koju je proveo Bisnode još jednom pokazuje i potvrđuje kako je, u provedbi razno raznih projekata na lokalnoj razini, pomoć iz državnog proračuna svojevrsni ‘must have’.

– Novac iz EU fondova financirao je brojne projekte. Državni novac tu, naravno, igra veliku ulogu. Primjerice, da tog novca nema, adaptirana ne bi bila ni tvrđava Sv. Mihovila kojom se toliko svi ponosimo. Tu je i Barone, naravno. Moji suradnici i ja, odnosno cijela Uprava zaista se naradimo što se apliciranja projekata i popratnih aktivnosti tiče, stoga, kada već pitate, moram priznati da me, na početku ove godine, žalosti činjenica da to kao da nije dovoljno prepoznato. Ne naš rad sam po sebi, nego činjenica koliki taj isti rad ima značaj za Krešimirov grad i njegove stanovnike. Iskreno mi je što je to tako – kazao je za Šibenski portal Željko Burić.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.